nfl-logoNFL suspendovala i novčano kaznila vlasnika Koltsa
 
Uprave lige američkog fudbala SAD (NFL) suspendovala je vlasnika kluba Indijanapolis Kolts sa šest utakmica sledeće sezone i 500 hiljada dolara zbog kršenjapravilnika ponašanja.
Liga je oštru kaznu izrekla samo nekoliko sati pošto je vlasnik Koltsa Džim Ersej priznao na sudu da je kriv zbog prekršaja I hapšenja u martu nakon što ga je zaustavila saobraćajna policija.
Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da Ersej neće moći da priđe prostorijama kluba, treninzima i utakmicama i da neće moći da gleda utakmice Koltsa, niti da prisustvuje ligaškim sastancima I događajima. Ovo je maksimalna kazna prema pravilima lige.
-Mnogo puta sam govorio da za vlasnike, upravu i trenere treba da važe viši standardi nego za igrače. Razgovarali smo o tome na našim sastancima i složili smo se da izrazimo podršku takvom stavu, kao i da za vlasnike treba da važe najviši standardi – naveo je Gudel u saopštenju.
Ersej je na sudu priznao da je kriv za vožnju pod uticajem opijata. Ovaj 55-godišnjak je kazao da je vozio pod uticajem lekova protiv bolova oksikodona i hidrokodona, zbog čega je 16. marta uhapšenblizu svoje kuće u predgrađu Indijanapolisa.
Ersej će godinu dana biti na uslovnoj kazni i tokom tog perioda neće smeti da pije alkohol niti da ima u posedu alkoholna pića. Vozačka dozvola mu je suspendovana na godinu dana.
Slučaj Erseja se pomno pratio u NFL-u, zato što je liga i ranije na sličan način kažnjavala vlasnike klubova zbog kršenja pravilnika o ponašanju.
Povezana vest:  JLS 1. kolo: „Indiansi" dočekuju debitante iz Novog Sada