Skupstina KAF Indians 2014 1
Skupština KAF „Indians“ izabrala novo rukovodstvo kluba
 
Skupština Kluba američkog fudbala „Indians“ Inđija na sednici održanoj 1. oktobra 2014. godine izabrala je novo rukovodstvo i upravu kluba. Mesto predsednika povereno je Vasi Vorkapiću, a izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.
Novi predsednik „Indiansa“ u naredne četiri godine biće dugogodišnji igrač i član kluba Vasa Vorkapić, koji je tu funkciju nasledio od dosadašnjeg predsednika Miloša Todorovića, kome je istekao četvorogodišnji mandat.
Vasa Vorkapić je u prvom obraćanju izrazio članovima Skupštine zahvalnost na poverenju, izražavajući nadu da će „Indiansi“ i dalje važiti za respektabilan klub.
„Najpre bih želeo da se svima zahvalim na ukazanom poverenju. Ovo je za mene velika čast. Trudiću se da zajedno sa članovima uprave i direktorom kluba zadržimo klub na visokom nivou, ali i da probamo da ga dodatno razvijemo. Nadam se da ću u svom radu biti uspešan kao i moj prethodnik  i da će ‘Indiansi’ i u narednom periodu važiti za respektabilan sportski kolektiv“, izjavio je novi predsednik „Indiansa“.
Dosadašnji predsednik, Miloš Todorović, kome je istekao mandat bez namere da se ponovo kandiduje, u svom obraćanju Skupštini istakao je da mu je bila čast da bude na čelu „Indiansa“:
„Zvuči kao fraza, ali mi je zaista bila velika i čast a ujedno i velika odgovornost da budem na čelu ’Indiansa’ u prethodne 4 godine. Ušavši na ’mala vrata’ u klub, zadao sam sebi samo naizgled proste ciljeve, a to su da zadržim klub na dobrom kursu na kojem je već i bio i da pokušam da neke stvari unapredim koliko god to bude bilo moguće. Nakon 4 godine, mislim da sam u tome i više nego uspeo“, rekao je Miloš Todorović u svom uvodnom obraćanju članovima Skupštine, osvrnuvši se na učinjeno u prethodnom periodu:
„Poredeći sa klubom iz 2010. godine, ovaj ’današnji’ je finansijski stabilniji, uređeniji, u gradu popularniji… Takođe je i bogatiji za još dve selekcije (prim. aut. juniori i youth), nekoliko novih medalja, bogatiji je seniorima u najvišem rangu takmičenja kao nosiocima cele ove priče, juniorima vicešampionima Srbije, reprezentativcima… Izgradili smo moji saradnici i ja klub za primer u svakom smislu“, istakao je dosadašnji predsednik „Indiansa“, napomenuvši da bi bilo nepošteno da sve zasluge pripiše sebi, ali i teškoće sa kojima sa susretao tokom svog mandata:
„Mnogi od ovih rezultata samo su logična posledica dobrog rada i vođenja kluba u godinama pre mene. Tim prokrčenim putem ja sam samo nastavio. Lepe četiri godine su iza mene, ali čini mi se da ništa toliko čoveka ne namuči i ne potroši kao bavljenje u Srbiji nečim iz entuzijazma i ljubavi. Zaista nisam verovao da je tako teško pronaći pomoć i podršku za jednu lepu, poštenu i čestitu priču kao što je američki fudbal u Srbiji, kao što su ’Indiansi’ i zato je došlo vreme za odmor“, kazao je Miloš Todorović, zahvalivši se na kraju svima na pomoći i podršci, poželevši svojim sledbenicima sreću u dalje radu:
„Želeo bih da se zahvalim na pomoći i podršci svim svojim saradnicima, porodici, Opštini Inđija i sponzorima, Radio-televiziji Inđija, ostalim lokalnim medijima i mnogim drugim. Poželeo bih svojim naslednicima puno sreće i da ostanu na dobrom putu kojim ’Indiansi’ već 8 godina uspešno idu“, zaključio je Miloš Todorović.
Osim izbora novog predsednika, pred članovima Skupštine KAF „Indians“ našlo se još nekoliko tačaka dnevnog reda, među kojima su važne bile izbor sportskog direktora i imenovanje članova Upravnog i Nadzornog odbora kluba.
Skupština je jednoglasno usvojila predloge da sportski direktor bude Uroš Ćuić, da članovi Nadzornog odbora budu Mirko Torbica, Goran Zec i Darko Klasan, dok je u Upravni odbor imenovano devet članova sa jasnim zaduženjima i zadacima u svom mandatu.
Pored predsednika i sportskog direktora kojima po funkciji pripada mesto u Upravnom odboru, ostali članovi su: Milan Zoraja, Duško Vesni, Radomir Nikolić, Ivan Prskalo, Ivan Krković, Slobodan Todorović i Bler Blek (Blair Black).
Povezana vest:  Presudan vikend za srpske timove u Sportklub CEFL