milos-nestorovic-vukovi-silverhawksIFAF LŠ: Preokret Vukova protiv Ljubljančana

Posle velike borbe, SBB Vukovi iz Beograda, aktuelni vicešampioni IFAF Evropa Lige šampiona, napravili su veliki korak ka plasmanu u narednu rundu ovog takmičenja pobedom nad Ljubljana Silverhoksima. Ovaj meč imao je dvostruki značaj, obzirom da se računao  i za regionalnu CEFL ligu.

Žestoka borba vođena je tokom celog meča, a Vukovi su sve vreme bili u zaostatku. Ovogodišnja akvizicija Ljubljančana, oličena u kvoterbeku Klarku Evansu, pokazala se kao izuzetna, pošto je upravo on učestvovao kod svakog od prva tri postignuta tačdaunova gostiju na ovom meču. Rano vođstvo 14:0 pokazalo je da su Silverhoksi došli u Beograd sa velikim ambicijama, kako u okviru regionalne CEFL, tako i u prvom nastupu u IFAF Europe Ligi šampiona.

Povezana vest:  Šon Embri novi trener Vukova iz Beograda

Od tog trenutka, Vukovi su krenuli u poteru i sve više disali za vrat gostima. Trčanjem Mihaila Josovića najavili su da se neće predati bez velike borbe. Do kraja poluvremena doveli su svoj tim na korak od protivnika, posle trčanja Tonija Vašingtona za 4 jarde, pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću gostiju 14:13.

Na nalet Vukova, gosti su odgovorili već u uvodnim minutama drugog poluvremena. Ponovo je „pukao“ pas Evansa, ovog puta najduži, 70 jardi, ka Andreju Copotu, uz pretvaranje, za vođstvo 22:13. David Hanomihl Lukić je bacivši pas ka Vašingtonu zadržao nadu za „čopor sa Ade“, pa se u finalni period ušlo sa 3 poena razlike za goste.

Povezana vest:  Kladionica Meridian i dalje uz reprezentaciju Srbije

Sve do samog finiša Ljubljančani su uspevali da osujete sve napade Vukova, ali ne i onaj drajv koji je završen dva minuta pre kraja meča. Hanomihl Lukić je ponovo uspostavio konekciju sa Tonijem Vašingtonom, koja je donela veliko slavlje Vukovima, ali i mnogo izgledniju situaciju pred nastavak takmičenja u IFAF Evropa Ligi šampiona i duel sa Istanbul Bogazici Sultansima, koji su bili slobodni prvog vikenda.

SBB Vukovi Beograd – Ljubljana Silverhawks 26:24 (0:7, 13:7, 6:8, 7:2)

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, CENTAR: Favoriti po planu

Stadion: na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 300.

0:14 Klark Evans pas 40 jardi ka Roku Sedeju, Alek Zaksek uspešan PAT.
0:14 Evans pas 47 jardi za Tomše Matiča, Zakzek uspešan PAT.
6:14 Mihailo Josović trčanje 38 jardi, neuspešan PAT.
13:14 Toni Vašington trčanje 4 jarde, Saša Tešić uspešan PAT.
13:22 Evans pas 70 jardi ka Andreju Copotu, Evans pretvaranje za 2 poena.
19:22 David Hanomihl Lukić pas 40 jardi za Tonija Vašingtona, neuspešan PAT.
26:22 David Hanomihl Lukić pas 50 jardi za Tonija Vašingtona, Tešić uspešan PAT.
26:24 sejfti.