26 BGD maraton START008

Izmene u saobraćaju zbog 27. Beogradskog maratona

Zbog održavanja 27. Beogradskog maratona, u nedelju, 27. aprila, režim saobraćaja u pojedinim časovima i ulicama biće izmenjen, saopštila je Gradska uprava.
Kako je navedeno, od ponoći do 19 casova biće obustavljen motorni saobraćaj u Kolarčevoj, na Terazijama, u Kralja Milana, kao i na delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama, dok će od ponoći do 17 časova biti obustavljen saobraćaj u Prizrenskoj i delu Balkanske ulice, od Prizrenske do Ulice kraljice Natalije, kao i na saobraćajnicama u zoni OTC “Novi Beograd“.
Od jedan do 11 časova biće obustavljen saobraćaj u Dečanskoj, na delu od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, na Trgu Nikole Pašića, Bulevaru kralja Aleksandra, od Kneza Miloša do Beogradske ulice i u Resavskoj, na delu od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra.
U saopštenju je navedeno i da će od devet do 11.30 za motorni saobraćaj biti zatvorena i Takovska, od Svetogorske do Kneza Miloša, kao i Kneza Miloša od Takovske do Nemanjine ulice i na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Admirala Geprata, smer ka Nemanjinoj, do 16 časova.
Od 10 do 16 časova za motorni saobraćaj zatvara se trasa maratona – Bulevar kralja Aleksandra, Ulica Branka Krsmanovića, Cara Nikolaja II, Makenzijeva, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Gavrila Principa, Pop Lukina, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, od Brankovog mosta do Bulevara N. Tesle i Bulevar Nikole Tesle.
Za motorni saobraćaj biće zatvoreni i Karađorđev trg, Ulica 22. oktobra, Vrtlarska, Ivićeva, Tošin bunar, Zemunska, Vojvođanska, Nehruova, Jurija Gagarina, kolovozna traka za smer ka Dr Ivana Ribara, na delu od Milutina Milankovića do Dušana Vukasovića, Milutina Milankovića, Milentija Popovica, Brankov most, Kraljice Natalije, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina u delu od Aleksandra Dubčeka do Bulevara umetnosti, Bulevar umetnosti, Bulevar Zorana Đindica u delu od Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti, Milutina Milankovića, od Bulevara umetnosti do Milentija Popovića.
Od 10 do 16 časova biće zatvoreni i svi prilazi trasi, uključujuci i delove trase koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga. 
Zatvaranje za saobraćaj vršiće se u skladu sa dinamikom prolaska takmicara.
Tako će od 6 do 16 časova biti zabranjen motorni saobraćaj i treba da se uklone sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u Ulici kraljice Natalije, a od 10 do 16 zatvara se za motorni saobraćaj rampa 6 i 4 na Mostu na Adi.
U vreme trajanja obustave saobraćaja privremeno će biti ukinuta taksi stajališta locirana na saobracajnicama duž trase maratona.

Povezana vest:  Bolt najbrži u trci na plaži