asmir kolasinac 1

Kolašinac: Biće teško, ali boriću se za zlato

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je danas da mu poslednji rezultati ulivaju samopouzdanje, ali je i istakao da mu neće biti lako da odbrani titulu na Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu. 
-Svakako da mi dobri rezultati ulivaju veliko samopouzdanje. Međutim, konkurencija je veoma jaka, tako da će biti jako teško odbraniti titulu. Ali, necu je predati bez velike borbe – rekao je Kolašinac.
Dvoranski šampionat Evrope počinje sutra u Pragu, a Kolašinac će na teren već prvog dana. Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su od 18.00. Kolašinac u Prag putuje kao aktuelni šampion Evrope u dvorani. On je u Geteborgu pre dve godine stigao do zlata hicem od 20 metara i 62 centimetra, a pre samo dvadestak dana je postavio novi državni record u dvorani – 20,91 metar. 
-Najveća konkurencija na šampionatu mi je Nemac David Storl, koji je dvostruki svetski prvak i ima lični rekord malo manje od 22 metra, kao i tri domaća bacača Prašil, Štanek i Marsel, tu su svakako I Rusi – kazao je Kolašinac. 
Srbiju će na predstojećem Evropskom prvenstvu predstavljati šest atletičara, a najveće nade za osvajanje medalja polažzu se u Kolašinca i Ivanu Španović. Kolašinac je istakao da ta očekivanja javnosti kod njega ne stvaraju dodatni pritisak. 
-Mislim da smo i Ivana i ja već navikli na to. Dovoljno smo iskusni da taj pritisak okrenemo u našu korist. Ipak, smo mi sami svetski vrh i normalno je da ljudi očekuju uvek visok plasman – rekao je Kolašinac. 
On je naveo da ga posle Evropskog prvenstva u Pragu očekuje kraća pauza, nakon čega će nastaviti pripreme za letnju sezonu gde ga očekuju Dijamantska liga i Svetsko prvenstvo u Pekingu.Evropsko prvenstvo u dvorani u Pragu počinje sutra i trajaće do 8. marta.

Povezana vest:  Išinbajeva se vraća takmičenjima sledeće zime