Astra TCR

Nova Astra za trkačku stazu: Opel pojačava trkačku flotu za privatne kupce

Opel proširuje aktivnosti u domenu trka turističkih automobila za svoje kupce. Sportska divizija proizvođača iz Riselshajma razvija turistički trkački automobil baziran na novoj Astri, koja će svoju svetsku premijeru proslaviti na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA) ovog septembra, i to u skladu sa aktuelnom regulativom TCR serije za nacionalne i internacionalne trke kupaca.
TCR serija, inaugurisana 2015., bazirana je na konceptu koji počiva na tri stuba – nacionalni šampionati, kontinentalni šampionati i globalna TCR međunarodna serija. Sva tri nivoa takmičenja imaju potpuno istu tehničku regulativu. Na taj način, TCR trkački automobil može da se koristi širom sveta, bez bilo kakvih tehničkih modifikacija. Dvolitarski turbo motori raspolažu sa 330 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 410 Nm.
„Trkanje turističkih automobila je oduvek bilo važan sektor kojim se bavi Opel. Filozofija nove TCR serije u potpunosti odgovara našoj ideji trka u kojima učestvuju naši kupci. Mi želimo da ambicioznim privatnim timovima omogućimo platformu za uzbudljivo takmičenje, po razumnim cenama“, kaže direktorica marketinga Opel grupe, Tina Miler (Tina Müller).
Opel Astra TCR je trenutno u razvoju, a tehničke specifikacije će naknadno biti objavljene. Testiranje novog sportskog turističkog automobila za kupce će startovati u oktobru.

Povezana vest:  Premijera nove hibridne Kia Optime