Opel Corsa nov 2015

Opel Corsa: Besteler među malim automobilima sa širokom ponudom informacija i zabave

Izuzetna konektivnost i mogućnost zabave sa ultramodernim IntelliLink sistemima – Opel sada uvodi sisteme poznate iz Insignije i nove Astre u segment malih automobila. Od sada, bestseler u vidu Corse je dostupan sa najnovijom generacijom IntelliLink info-zabavnih sistema, koji su debitovali u novoj Astri pre par sedmica, sada i u novim bojama. R4.0 IntelliLInk uglađeno i lako integriše funkcije pametnog mobilnog telefona preko Android Auta i Aple CarPlaya, po dodatnoj ceni od samo €350 (uključujući i PDV, cena u Nemačkoj). Kompatibilan je sa uređajima od Androida 5.0 Lollipop i Apple iOS-a 7.1 (od iPhonea 5). S druge strane, Opel OnStar je odgovoran za obezbeđivanje stabilne i moćne internet konekcije. Sistem personalne konektivnosti i servisni asistent uz pomoć specijalne antene Corsu pretvara u 4G/LTE Wi-Fi izvor internet signala. Pored toga, brojne dodatne usluge čine vožnju opuštenijom. Opel će takođe ponuditi dodatnu soluciju kada je reč o navigaciji, jer će pored Apple mapa i Google mapa, biti dostupan i TomTom GO 40 prenosivi, integralni uređaj.
„Mi ne nudimo samo vozačima iz C i D segmenta mogućnost uživanja u ultramodernoj konektivnost i info-zabavnoj tehnologiji. Mi ćemo ih učiniti dostupnim kroz čitav proizvodni portfolio, i to po veoma atraktivnim cenama“, rekao je Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik Prodaje i postprodaje Opel grupe. „Novi R4.0 IntelliLink sistem sa integracijom pametnih mobilnih telefona dostupan za Corsu je savršen primer. Ovaj sistem uz Opel OnStar obezbeđuje brz, stabilan i ekstenzivan pristup internetu za sve putnike u Corsi.“

Povezana vest:  FIAT POSTAO VEĆINSKI VLASNIK KAPITALA U CHRYSLERU

Individualan, brz, lak za upotrebu: R4.0 IntelliLink sa integracijom pametnih mobilnih telefona

R4.0 IntelliLink sistem ne samo što dolazi sa uobičajeno preglednim sedmoinčnim ekranom u boji osetljivim na dodir, USB i Bluetooth® interfejsom za audio „striming, mogućnošću gledanja fotografija, video materijala i filmova, obavljanja poziva preko „hands-free“ modula, već je nova generacija ovog info-zabavnog sistema u Corsi takođe kompatibilna sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Na taj način on uvodi personalne aplikacije pametnih mobilnih telefona svih putnika Corse u automobil. Opelova info-zabavna tehnologija odmah prepoznaje sisteme kada se iPhone ili Android uređaji povežu sa R4.0 IntelliLinkom preko USB-a. Čim se ostvari konekcija, interfejs pametnog mobilnog telefona se adaptira sedmoinčnom ekranu osetljivom na dodir, na kome je jasno prikazan. U isto vreme, pametni mobilni telefon se i puni.
Svaki sistem se oslanja na ona svojstva pametnih mobilnih telefona koje korisnici najčešće upotrebljavaju. Apple CarPlay preuzima elemente iPhonea kojima biste želeli da pristupite tokom vožnje i postavlja ih na displej vozila na pametan i jednostavan način. To vozaču omogućava da obavlja pozive, šalje i prima poruke, kao i da sluša muziku, ili preko ekrana osetljivog na dodir ili putem glasovne komande preko Siri aplikacije. Kompletna lista aplikacija može da se nađe na apple.com/ios/carplay. Android Auto se oslanja na Google mape, Google Now, mogućnost razgovora sa Googleom, kao i rastućem eko sistemu aplikacija vezanim za audio sadržaj i slanje poruka. Kompletna lista podržanih aplikacija je dostupna na android.com/auto.
Velika prednost korišćenja navigacionih aplikacija poput Google mapa ili Apple mapa je da vozač uvek ima najsvežije podatke o mapama na raspolaganju, jer provajder obezbeđuje ažuriranja i preuzimanja podataka u telefon. Pored toga, sistemi bazirani na pametnim mobilnim telefonima prikazuju uslove u saobraćaju u realnom vremenu uz moguće interesne tačke – uključujući kompletnu adresu, radno vreme, udaljenost i vezu. Povećavanje veličine dela mape na Android Autu je jednostavno kao i na pametnom mobilnom telefonu – dodir na ekran uz odgovarajući pokret prstima je dovoljan. Još jedna prednost ovog sistema je što kada se primi poruka od strane servisa kao što su WhatsApp ili Skype, ona iskoči na IntelliLink displeju (bez teksta) i biva glasno pročitana.
Opel takođe nudi dodatnu navigacionu opciju u vidu prenosivog TomTom GO 40 sistema, dostupnog kod prodavaca. Ekran u boji osetljiv na dodir od 4,3 inča može bezbedno da se zakači na armaturnu tablu uz pomoć FlexDock® držača. Uređaj se puni za vreme upotrebe jer je integrisan u vozilo. TomTom sistem dolazi sa mapama 45 evropskih zemalja, 3D displejem i odabranim interesnim tačkama. Dodatno, saobraćajne situacije se prikazuju u realnom vremenu ukoliko je povezan i pametni mobilni telefon. Ovo predstavlja atraktivnu alternativu za kompanijska i flotna vozila.

Povezana vest:  Grand Motors prodao više od 130 automobila, kupcima Mustanga i skuter kao poklon

Stabilna, besplatna internet konekcija: sve je pod kontrolom sa Opel OnStarom

Opel OnStar je odgovoran za isporučivanje stabilne, mobilne internet konekcije kako unutar automobila tako i u direktnom okruženju. Integrisana 4G/LTE arhitektura pretvara Corsu u moćan Wi-Fi izvor internet signala. Specijalna spoljna antena obezbeđuje najbolju moguću konektivnost za do sedam mobilnih uređaja, čak i u inostranstvu. Nema dodatnih troškova na osnovu rominga. Upotreba Wi-Fi konekcije je besplatna u prvih 12 meseci nakon registracije. Ovaj hardver je dostupan za €490 (standardan za INNOVATION i OPC).
Pored svega navedenog, konektivnost i servisni asistent čini vožnju opuštenijom prostim pritiskom na dugme. Sveobuhvatne usluge između ostalog uključuju automatsku reakciju u slučaju sudara, dvadeset četvoročasovnu asistenciju na putu i pomoć u slučaju krađe, kao i dijagnostiku vozila. MyOpel aplikacija za pametne mobilne telefone predstavlja još jednu prednost. Ona dozvoljava Opel OnStar korisnicima da zatraže pomoć kada su udaljeni od automobila, da otvore ili zatvore vozilo daljinskim putem ili da pristupe važnim podacima u vezi sa vozilom.

Povezana vest:  Nova Opel Astra proglašena za automobil 2010. godine u Srbiji