milos pavlovic

Pavlović vozi u čast Ajrtona Sene

Srpski automobilista Miloš Pavlović biće učesnik memorijalne trke „Ajrton Sena“, koja će se početkom maja voziti u Imoli povodom obeležavanja 20 godina od tragične smrti legendarnog asa.
Pavlović je dobio poziv organizatora da bude jedan od učesnika karting trke u znak sećanja na Brazilca, ali i Austrijanca Rolanda Racenbergera, koji je takođe izgubio život na Velikoj nagradi San Marina 1994. godine.
-Veoma sam počastvovan što sam dobio poziv da učestvujem na Memorijalu. Moj mali doprinos ovoj manifestaciji biće učešće u karting trci koja će trajati sedam časova, a nastupaću za Poršeov tim. Ipak, moram da priznam da u Imoli neću biti srećan, pošto bih voleo da se taj 1. maj 1994. godine nikad nije desio i da je Sena danas među nama – rekao je Pavlović.
Skup se održava od 1. do 4. maja pod pokroviteljstvom Instituta „Ajrton Sena“ iz Brazila, a organizatori su pripremili bogat program tokom kojeg će se održati brojne tribine, prezentacije knjiga i izložbe slika i video materijala, u kojima će se posetioci podsetiti na život, karijeru i dostignuća brazilskog šampiona.
Prisustvo na skupu, između ostalih, najavili su Fernando Alonso iz Ferarija, kao i nekadašnje zvezde Formule 1 Dejvid Kultard i veliki Senin prijatelj Gerhard Berger.
Od poznatijih vozača iz Italije pojaviće se i Rikardo Patreze, Jarno Truli, Ivan Kapeli, Alesandro Nanini, Gabrijele Tarkvini, motociklistički as Loris Kapirosi i mnogi drugi. Pored ove manifestacije, organizatori su planirali i nekoliko sportskih događaja, kao što je tradicionalni humanitarni fudbalski meč između poznatih vozača i njihovih gostiju na stadionu u okviru kompleksa staze „Enco i Dino Ferari“, ali i karting trka automobilskih asova.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, Lorenco ponovo povredio operisano rame