milovan vesnicVesniću dve pobede u Mađarskoj

Srpski automobilista Milovan Vesnić zabeležio je ovog vikenda dve pobede u šampionatu centralne Evrope u Mađarskoj.
Vesnić je nakon trijumfa u subotu bio uspešan i poslednjeg dana trkačkog vikenda na stazi Hungaroring.
On je ostvario najbolji rezultat na treningu i posle odličnog starta povećavao razliku iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti, koje ga je malo usporilo, ali ne i sprečilo da se poprne na pobedničko postolje.
-Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, krivo mi je zbog peha koji je danas zadesio Rudija, ali ovo su trke i tehnicki sport u kome na dosta činilaca ne mo?emo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije. Izostali su brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova – rekao je Vesnić nakon proglašenja pobednika i intoniranja srpske himne na stazi Hungaroring.
Drugi član Eko rejsing tima „EKO Racing Team“ Rudi Pešović, koji je juče osvojio treće mesto, morao je da odustane zbog kvara elektronike na BMW-u .
-Ponovo sam startovao treći, u duelu sa Palmijem došlo je do ozbiljnog kontakta i izguran sam sa staze. Pao sam na četvrtu poziciju, tu sam malo izgubio tempo a onda su počeli problemi sa automobilom. Prvo sam izgubio volan, zatim je prestala da radi instrument tabla da bi se auto na kraju ugasio rekao je Pešović.

Povezana vest:  MOTO GP, Pol pozicija za Pedrosu u Herezu