kvalifikacije portugal

BORKOVIĆ BEZ BODOVA U KVALIFIKACIJAMA U PORTUGALU ZBOG SUDARA

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković tokom prvih kvalifikacija izleteo je sa staze zbog iznenadnog predupravljanja, izgubio je kontrolu nad zadnjim delom automobila I snažno udario u zid. Srpski as nije bio u mogućnosti da nastavi vožnju nakon sudara jer se povećala temperature motora I voda je počela da curi. Ukoliko B3 racing I Seat uspeju da poprave ogromnu štetu koja je naneta automobilu pri sudaru, obe sutrašnje trke srpski as će startovati sa poslednje pozicije.
Borković je ostvario sjajno vreme tokom oba treninga, na drugom najbolje, međutim već na trećoj krivini staze Estoril u Portugalu tokom kvalifikacija Borković je usled greške u setup-u izgubio kontrolu nad automobilom i izleteo sa staze.
„Izuzetno mi je krivo što sam ovako završio kvalifikacije. Imao sam brzinu i zaista smo se naporno spremali za ovu stazu. Start vežbam još od Bahreina i nadam se da ću sutra, ako uopšte startujem, napredovati do prvih deset mesta i uzeti nove bodove. Pre svega se nadam da će moj tim uspeti da popravi automobil, s obzirom da je pretrpeo ozbiljna oštećenja. Verujem u njih, ali postoje I mnoga pravila šta i kako može da se popravlja u toku trkačkog vikenda. Ja sam se blago ugruvao, ali se ipak osećam dobro“ rekao je Borković posle kvalifikacija.
Na osnovu postignutog uspeha u Bahreinu, srpski as je za ovaj trkački vikend opterećen sa dodatih 10 kg balasta („takozvani balast uspeha“), Džejms Neš sa 20, a Pepe Oriola sa 30 kilograma.
Opel se za sada i zvanično povukao iz šampionata kako bi radio na unapređenju automobila, ali su najavili povratak do kraja sezone. Od ovog vikenda šampionatu se pridružio i Baporo Motorsport sa dva seata koje voze Loris Hezemans i Portugalac Francisko Mora. Od sledećeg trkačkog vikenda koji se održava u Belgiji 6.5. i 7.5. najavljen je ulazak Pežoa koji će u TCR šampionatu voditi Loeb Racing Team.
Obe trke na stazi Estoril biće u nedelju na RTS2 u direktnom prenosu od 12:20h i 18:00h.

Povezana vest:  MOTO GP, Markes pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke

PHOTO: PR TEAM