trka mira juniori

Rodić: Trka će biti održana, uprkos problemima

Ministar odbrane u tehničkoj vladi i predsednik Organizacionog odbora trke „Kroz Srbiju 2014“ Nebojša Rodić rekao je da će ovogodišnja trka ipak biti održana, uprkos finansijskim problemima sa kojima se suočavaju organizatori.
On je, međutim, upozorio da mora da se promeni način razmišljanja kada je u pitanju finansiranje sportskih događaja.
-Ova manfestacija će biti održana, to se ne dovodi u pitanje, ali problem je kako će ona opstati narednih godina. Teško da možemo da stvorimo sredstva iz budžeta za trku koja traje sedam dana. To nema nigde, Tur de Frans je manifestacija koja prodaje TV prava i tako zarađuje pare, a mi moramo da molimo televizije da nas prenose – rekao je Rodić na konferenciji za medije u Domu vojske Srbije.
On je kao „neodgovornost“ posebno istakao podatak da je za trku do sada prijavljeno 11 ekipa iz Rusije, Kazahstana, Poljske i drugih zemalja, a nijedna iz Srbije.
Direktor trke “Kroz Srbiju 2014“ Ljubomir Živanović naveo je da se dva meseca pre početka trke sve organizacione aktivnosti odvijaju po planu, ali da probleme uzrokuje nedostatak finansijskih sredstava.
-Na sastanku Organizacionog odbora vođena je oštra rasprava, moraćemo da intenziviramo aktivnosti posle praznika u cilju prikupljanja sredstava i da vidimo šta ćemo sa trkom. Trka je održavana toliko godina i nećemo sada odustati – rekao je Živanović.
Trka pod sloganom „Stazama slobode naših predaka“ posvećena je obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata i trebalo bi da bude održana od 17. do 22. juna.
Pored Rodića i Živanovića, Organizacionom odboru u Domu Vojske Srbije prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar MUP Vladimir Božović i drugi.
Trka „Kroz Srbiju 2014“ nalazi se u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke federacije i traje šest dana. Startuje u Požarevcu, završava se u Beogradu, a gradovi domaćini na trasi od 850 kilometra su Kruševac, Priboj, Pale u Republici Srpskoj i Ruma.
Pokrovitelj 54. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju 2014“ je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a njeno održavanje pomažu Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Turistička organizacija Srbije i Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Povezana vest:  Stanković 47. u iranskim brdima