mauntinbajk-izazov-tri-strane-kopaonika

Sve je spremno za najveći MTB izazov na Kopaoniku

Drugo izdanje avanturističke trke „Tri strane Kopaonika“ biće održano za vikend, 1. i 2. avgusta.
Nakon veoma uspešne premijerne trke prošle godine na Kopaoniku, avanturistički izazov za mauntinbajkere „Tri strane Kopaonika“ spreman je za ovogodišnje izdanje.
Prijave su završene u nedelju, a prijavilo se oko 120 takmičara, iz Srbije, Hrvatske Slovenije i Austrije. Oni će, podeljeni u tri kategorije – Hoby, Masters i Elite, pokušati da osvoje jednu, odnosno sve tri strane Kopaonika na svom mauntinbajku.
U kategoriji Hoby pred takmičarima će biti samo jedna strana Kopaonika i staza duga 22km sa nešto malo više od 600m visinske razlike. Pred kategorijom Masters je nešto malo već izazov odnosno osvajanje dve strane Kopaonika – staza duga 43km sa visinskom razlikom od 1.743m. Najspremniji i najiskusniji naći će svoje mesto u kategoriji Elite i moraće da osvoje Kopaonik sa sve tri strane, prolazeći stazu dugu 62km i 2.408m visinske razlike koja će ih bez sumnje namučiti i testirati njihovu izdržljivost do krajnjih limita.
– Mi smo i više nego zadovoljni velikim interesovanje koje vlada za ovu trku. Ove godine se prijavilo najviše rekreativaca koji će učestvovati u kategoriji Hoby i ono što nas posebno raduje jeste što učestvuje veliki broj devojaka. Ta Hoby kategorija nije preterano teška i verujemo da će svi uživati u vožnji kroz predivne planinske predele – rekao je Nenad Mojsilović iz sportskog udruženja Na Sve Strane koje je organizator trke.
U kategoriji Elite takmičiće se i prošlogodišnji pobednik Bojan Đurđić koji je 19 puta bio šampion države u biciklizmu i najbolji je srpski mauntinbajker svih vremena.
Jedna od novina ove godine jeste Relay kategorija odnosno štafeta koja pruža priliku avanturistima da timski osvoje sve tri strane Kopaonika. Dakle, tri takmičara od kojih svako individualno vozi po jednu stranu planine.
-U ovoj kategoriji predaja štafete je na Suvom rudištu, tako da drugog I trećeg vozača iz tima čeka neverovatno dobar spust niz planinu – kaže Mojsilović.
ema sumnje da mauntinbajkere i sve ljubitelje brdskog biciklizma čekaju dva fenomenalna dana na Kopaoniku. U subotu 1. avgusta očekuje se dolazak takmičara koji će tada moći da preuzmu startne brojeve, a takođe će biti održan i Sajam biciklističke opreme na kome će moći da se testiraju neki od delova za mauntinbajk koji će se u prodaji pojaviti tek naredne godine.
Nedelja, 2. avgust rezervisana je za pomeranje granica, odnosno za trku koja startuje u 10 sati. Detaljniju satnicu i više informacija pronađite na www.tristranekopaonika.rs.
Pratite sva dešavanja na Facebook stranici MTB trka „Tri strane Kopaonika“.

Povezana vest:  Prvi rođendan Biciklističkog kluba Novi Sad