Mani Pacuiao i Timoty Bradley

Pakjao pobedio Bredlija i vratio šampionsku titulu

Filipinski bokser Meni Pajkao osvojio je titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u verziji WBO pošto je danas u Las Vegasu, jednoglasnom odlukom sudija pobedio Amerikanca Timotija Bredlija. Pajkao je tako ostvario 56. pobedu u karijeri, uz pet nerešenih borbi i dva poraza i naneo je Bredliju prvi poraz, posle 31 pobede Amerikanca. 
Pakjao koji je od 2010. godine kongresmen na Filipinima, vratio je titulu jednoglasnom odlukom sudija: 116:112, 116:112 i 118:110. Filipinac se tako „osvetio“ Bredliju za poraz iz 2012. godine, kada je Amerikanac trijumfovao podeljenom odlukom sudija, a prema mišljenju bokserskog sveta nezasluženo. 
-Znao sam da moram da uradim mnogo više u ringu nešto što sam uradio u našoj prošloj borbi. Nisam želeo da budem neoprezan – rekao je Pajkao. 
Posle meča Bredli je rekao da je povredio nogu, ali je aplaudirao kada je objavljena odluka o pobedniku i čestitao je Pajkau u ringu.
-Pokušao sam, zaista sam pokušao. Želeo sam nokaut. Meni je veliki borac, jedan od najboljih na svetu. Izgubio sam od jednih od najboljih boksera, odlično se kretao u ringu – rekao je Bredli. 

Povezana vest:  Aleksandar Vučić predsednik