luka popovic 2011

ODRŽAN EBU KONGRES

Beograd domaćin 2016

 

Minulog vikenda u Hamburgu, (6 – 7 juni) je održan godišnji kongres Evropske boksersake unije (EBU). Učešće u radu kongresa uzela je većina evropskih zemalja, a izostale su jedino Hrvatska, Poljska, Makedonija i Gruzija. Predstavnik Srbije na EBU kongresu bio je generalni sekretar Srpske profi boks federacije Luka Popović.

Povezana vest:  Hiljade prijavljenih za HELL Boxing Kings međunarodno takmičenje  

-Ovo je bio izborni kongres i nakon tajnog glasanja na period od četiri godine ponovo su izabrani dosadašnji predsednik Bob Ložist iz Belgije i generalni sekretar Enca Jakoponi iz Italije. U zahvalnom govoru Bob Lošist je, između ostalog, rekao da će EBU nastaviti svoju borbu protiv „divljih federacija“ i borbu protiv dopinga u boksu. U prilog tome, predsednik lekarske komisije dr. Mario Sturla iz Italije, održao je kratko predavanje – rekao je Popović.

Povezana vest:  Silvester Stalone u Kući slavnih boksa

Za meč godine izabran je meč u kruzer kategoriji Grigori Drozd (Rusija) vs Mateus Masternak (Poljska), za promotera godine izabran je Salvatore Kerki iz Italije i njegova kompanija OPI2000 dok je za boksera godine izbran prvak Evrope u velter kategoriji Leonard Bundu iz Italije (Loreni tim).

Norveška je nakon dugog niza godina ponovo primljena u članstvo. Sledeci kongres odrzava se u Parizu, a Beograd ce biti domacin 2016 godine.

Povezana vest:  Vladimir Kličko: Nadam se da će Hej biti 50. nokaut u mojoj karijeri