kovacevic kzn bgd 1
BOKS SPEKTAKL U SRK „SUNČANA REKA” 5. SEPTEMBRA
Kovačević brani WBU pojas prvaka sveta
 
Na prostoru Sportsko rekreativnog kampa „Sunčana reka” pokraj Loznice da 5. septembra biće odžran bokserskom spektakl a zvezda večeri će biti Predrag Kovačević (12-1, 10 KO), momak iz Loznice.
Nekadašnji višestruki šampion države u olimpijskom stilu boksa i reprezentativac Srbije, će 5. septembra u 12 rundi braniti titulu prvaka sveta polusrednje kategorije (do 69,853 kg) Svetske bokserske unije (WBU) a protivnik će mu biti Said Jazidu (21-17-3, 8 KO) iz Tanzanije.
U restoranu „Donji grad” na Dorćolu održana konferencija za štampu, gde je u prvom planu bio branilac titule. Pažnju prisutnih, naravno, privukao je i legenda jugoslovenskog boksa, nekadašnji amaterski i profi prvak Evrope Marjan Beneš, a među gostima je bio i Zoran Manojlović, doskorašnji selektor bokserske reprezentacije Srbije i prvi čovek Bokserskog kluba Crvena zvezda. Obojica su Kovačeviću poželeli pobedu u predstojećem meču i najavili da će biti pored ringa, da mu pruže podršku.
– Za predstojeći meč pripremam se dva i po meseca, od toga poslednjih mesec dana treniram u Loznici. Prethodno sam se vežbao u Minhenu sa trenerom Brankom Đuričićem, gde je akcenat bio na fizičkoj pripremi. U Loznici mi kroz sparinge pomažu bokseri Loznice, pre svega borci iz moje generacije, ali i ovi mlađi, sadašnje uzdanice kluba – naglasio je Kovačević
Svetsku WBU titulu Kovačević je osvojio 3. maja u Nemačkoj, kada je savladao domaćeg borca Omara Sialu (29-12-1, 14 KO) tehničkim nokautom u trećoj rundi.
– Imao sam priliku da odgledam na video snimcima nekoliko borbi Saida Jazidua. Radi se o odličnom bokseru, koji je u profi karijeri zabeležio 21 pobedu. Bez obzira na njegov kvalitet, mogu da navijačima i ljubiteljima boksa u Srbiji da obećam da ću odbraniti titulu i rivala savladati pre ugovorenog broja rundi – rekao je Kovačević.
Zoran Mirković, predsednik Organizacionog odbora spektakla u SRK „Sunčana reka” najavio je sedam borbi, gde će poslednja biti meč između Kovačevića i Jazidua, a pre toga od šest duela, čak tri biće za četiri šampionska pojasa.
– Imamo informaciju da je prodato oko dve hiljade ulaznica, a očekujemo da će „planuti” svih pet hiljada, pa je i to jedan od razloga što meč organizujemo u „Sunčanoj reci”, a ne u dvorani „Lagator”, čiji je kapacitet oko tri i po hiljade – rekao je Mirković, uz naglasak da će uz boks, biti priređen i bogat kulturno-zabavni program.
U organizaciji meča, podršku Kovačeviću u značajnoj meri daje i Turistička organizacija Loznice.
– Predstojeći bokserski spektakl će biti posvećen obeležavanju sto godina od Velikog rata, i pobedama srpske vojske u bitkama na Tekerišu i Gučevu – istakla je Mirjana Pejak, direktorka Turističke organizacije Loznice.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATA IMAGES
kovacevic kzn bgd 2
Povezana vest:  Mankulović na tronu!