nikola sjekloca 2

Pobede Sjekloće i Zlatičanina i Rovčanina u Budvi

Crnogorski bokseri Dejan Zlatičanin i Nikola Sjekloća ostvarili su pobede na memorijalnom turniru Vidoje Sjekloća koji je održanu u subotu uveče u Budvi.
Zlatičanin je posle deset rundi, odlukom sudija, na poene, pobedio Ekvadorca Aleksa Bonea (Alex Bone) i ostvario 20. pobedu na profesionalnom ringu. Sva trojica sudija dala su prednost domaćem borcu (100:91, 100:91 i 99:91).
Bokser iz Ekvadora je dva puta bio u nokdaunu, ali je izdržao borbu do kraja, iako je Zlatičanin dominirao od prvog do poslednjeg minuta.
Sjekloća je, takođe, na poene bio bolji od Horhea Rodrigeza Oliveire (Jorge Rodriguez Oliveira) iz Urugvaja jednoglasnom odlukom sudija (80:72, 80:72 i 80:72). On je ovom pobedom zabeležio 28. pobedu (2KO) na profesionalnom ringu, ali ima i dva poraza. Sjekloću 22. novembra u Liverpulu očekuje nova borba – Kvalifikacioni meč za titulu prvaka sveta protiv Koloma Smita (Callum Smith) iz Engleske koji, do sada, ima 14 pobeda (11 KO).
U debitanskom meču na profesionalnom ringu Dilan Prašović pobedio je jednoglasnom odlukom sudija Aleksandra Petrovića (Srbija), kao i Dragan Roganović koji je bio bolji od Aleksandra Bojića iz Srbije.
Italijan Francesko Romenjani nokautom u drugoj rundi pobedio je srpskog boksera Dalibora Terzića, a jednoglasnom odlukom sudija slavio je i Miljan Rovčanin iz Srbije protiv Hrvata Marka Rupčića.

Povezana vest:  Sjekloća 18. decembra za titulu prvaka Mediterana

Srpskom bokseru ovo je bila 11 pobeda na profi ringu (6KO) a u narednom period ga očekuje meč za jedan od pojasa i tako će krenuti stopama ostalih srpskih šampiona.