vladimir klicko profil

Vitalij Kličko: Vladimir nepobediv, s godinama sve jači

Trostruki bivši šampion sveta u teškoj kategoriji, sada gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ocenio je danas da je njegov brat Vladimir efektnom pobedom protiv Bugarina Kubrata Puleva pokazao da još dugo neće imati pravu konkurenciju. Vladimir Kličko je sinoć oštrim levim krošeom nokautirao Puleva i 17. put odbranio titulu. .
Triodesetosmogodišnji Kličko se ovom pobedom približio legendarnom Džoe Luisu i njegovom rekordu od 25 odbranjenih titula.
-Ne vidim trenutno nikoga u svetu ko bi mogao da ga pobedi. Godine ga čine jačim – rekao je Vitalij Kličko koji je tokom meca bio u uglu svog brata.
Tridesettrogodišnji Pulev je pretrpeo prvi poraz u karijeri posle 20 uzastopnih pobeda i očigledno je platio visoku cenu za svoj „oštar jezik“ kojim je uoči meča provocirao Klička, nazivajući ga „devojčicom“.
Pulev je zbog posledica udaraca koje mu je Kličko uputio tokom meča doživeo potres mozga i moguću frakturu desne jagodične kosti, nastalu poslednjim razornim krošeom, zbog čega je prebačen u bolnicu.
-Nikada nisam video takvu aroganciju od protivnika i za to je morao da plati cenu – rekao je Kličko.
On je u ranim jutarnjim satima avionom danas otputrovao iz Hamburga za Nešvil, u SAD, gde njegova verenica, inače američka glumica Hejden Penetijer u decembru treba da se porodi.
-Beba samo što se nije rodila. nadam se da neću da propustim taj trenutrak – rekao je budući ponosni otac.

Povezana vest:  BOKS KUĆA SLAVNIH, Tajson i Čaves izabrani za članove Kuće slavnih