lopta u mreziGol za malog junaka Viktora

U organizaciji BFK Dušanovac u subotu 25. aprila počinje takmičenje u fudbalu pod nazivom „Liga humanih šampiona“ i trajaće narednih šest vikenda. Liga će biti humanitarnog karaktera, a sredstva će se sakupljati za lečenje četvorogodišnjeg Viktora Miletića iz Beograda koji boluje od cerebralne paralize.
Utakmice će se održavati u balonu Bubamara (S.C. Olimp) narednih šest subota u periodu od 9-14h. Sva deca biće raspoređena u ekipe pod nazivom najvećih svetskih timova u tri starosne grupe: starija (2005. i stariji), mlađa (2006. i 2007.) i najmlađa (2008. i mlađi), a klub će za svaki postignuti gol tokom takmičenja donirati 100 dinara za malog heroja.
Viktor je rođen u 30. nedelji blizanačke trudnoće. Usled ozbiljnih komplikacija prilikom prirodnog porođaja došlo je do krvarenja u glavi (III i IV stepen) i kao posledica krvarenja konstatovana mu je cerebralna paraliza. Od četvrtog meseca krenuo je na intenzivne tretmane u Zavodu za cerebralnu paralizu, a zahvaljujući terapijama kao i podršci brata blizanca ostvario je neverovatan napredak. Prohodao je kada je napunio dve godine ali je i dalje jako nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan. Mentalne funkcije su mu očuvane i on je danas pametan mali borac koji je svestan svoje bolesti i uporan u borbi za bolji život. Malom Viktoru je preporučena hipoterapija, škola plivanja sa individualnim trenerom kao i boravak u Atomskoj banji.
Pozivamo Vas da dođete i umesto ulaznica donirate sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i podržite Viktora u njegovoj hrabroj borbi protiv bolesti.
Dođite da zajedno bodrimo mlade fudbalere i pomognemo jednom nasmejanom dečaku da pobedi u najvažnijoj utakmici za zdrav život.

Povezana vest:  Požar u kompleksu manastira Prohor Pčinjski