aleksandar2
DRENOVAK POZIVA KLINCE NA BOKS!

BESPLATNA ŠKOLA BOKSA ZA ZDRAVU BUDUĆNOST SRBIJE
 
 
Boks ustao iz nokdauna! Posle najtežih udaraca i odbrojavanja koje je trajalo nekoliko godina, plemenita veština se vraća na scenu srpskog sporta! Besplatne škole širom Srbije!
 
U jednom uglu ringa zajedno besparica, nedostatak normalnih uslova za trening reprezentacije, problemi sa kojima se suočavaju klubovi širom Srbije, a u drugum – bokseri!

Bokserski sport je nesumnjivo u nokdaunu već duže vreme, ali to ne bi bio boks da se ne vraća na scenu srpskog sporta i to zahvaljujući bokserima. 

Aleksandar Drenovak je bio prvi naš bokser koji je nakon dugog niza godina učestvovao na Olimpijskim igrama, ali i bokser čije vreme na svetskoj sceni tek dolazi! Njegovi uspesi postaju pravi podvizi kada se zna da za uslove u kojim trenira svih ovih godina – u garaži sopstvene kuće! A još većim ga čini ne samo to što je noćna mora mnogim svetskim bokserima, već pre svega njegov patriotizam, vrednovanje porodice i studiranje fakulteta.

Povezana vest:  Borovčanin čeka novog protivnika

Sve zajedno – idealna scenario za holivudski film! Ipak, Aleksandar je izabrao jednu drugu priču – upravo je Drenovak promoter ŠKOLE BOKSA širom Srbije, koja je potpuno besplatna za svu decu do 18 godina, a koju su udruženo pokrenuli bokseri i klubovi u više od 20 gradova i opština naše zemlje!

Cilj je omasovljenje bokserskog sporta uz kvalitetan stručni i pedagoški rad sa decom. Ali, najbitnije nije stvarati boksere, već stvoriti dobre ljude od budućih polaznika i pomoći roditeljima da ih vaspitaju u duhu univerzalnih ljudskih vrednost, vrednovanja porodice, sticanja obrazovanja i zdravog načina života.
Škole su istovremeno otvorene prošle sedmice i traju tokom čitave godine.

„Boks nije samo sport, nego veština koja vam pomaže kroz čitav život. To su one osobine koje vam pomognu da svakom problemu pogledate u oči, da se pošteno borite za svoje ciljeve i da ne spletkarite u životu, već da čestito živite“, ističe Drenovik i dodaje kako će decu boks naučiti da primaju životne udarce, ali i da se posle njih podignu i nastave da žive pobednički.
„Zato pozivam decu i mlade da potraže u svojim gradovima bokserske klubove i počnu sa treninzima. To je najbolje oružje protiv svih današnjih poroka, počev od narkomanije i delikvencije, do depresije i gojaznosti sa kojima se naša omladina suočava. I ne zaboravite, svako dete može postati šampion, samo mu treba šansa, uslovi, jaka volja, a onda će se i sreća pridružiti“, poručio je budućim polaznicima Aleksandar Drenovak.
Kampanja će se nastaviti po školama, ali i kroz promotivne treninge na trgovima, šetalištima i ostalim javnim mestima, kako bi boks zauzeo mesto koje mu pripada.