abcRingier i Color pres grup izlaze iz ABC odita

 

Izdavačke kuće Ringier Axel Springer i Color Press Group odlučile su da napuste ABC sistem odita jer se pokazao kao neuspešan, saopštio je Ringier na sajtu Blica.

-Kako ni nakon devet godina ABC Srbija nije uspela u pokušaju da profesionalizuje medijsko tržište i učini ga transparentnim za sve učesnike – medije, agencije i klijente, dve velike izdavačke kuće Ringier Axel Springer i Color Press Group ocenile su projekat sprovođenja sistema ABC odita neuspešnim – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Spekulacija koja je uplašila britanske kladioničare

Izdavačke kuće smatraju da nisu uspostavljene vrednosti za koje se zalažu, iako je, kako se navodi, očigledno da se samo transparentim poslovanjem i fer tržišnom utakmicom može opstati u eri ekonomske krize i tehnoloških promena.

Ukoliko se u budućnosti pojavi neki novi vid odita tiraža koji će biti prihvaćen od svih učesnika tržišne utakmice, Ringier Axel Springer i Color Preš Group tome će se prvi priključiti, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Koji su se pokloni kupovali 1948. za Božić

Izdavačke kuće nastaviće da posluju transparentno i obaveštavaće javnost o svom radu objavljivanjem revizijskih izveštaja svojih finansijskih poslovnih rezultata, u skladu sa zakonskim propisima.

Osnovna delatnost ABC Srbija je nezavisni odit, odnosno verifikacija i revizija tiraža štampanih medija i posećenosti internet sajtova iz Srbije.