zlaticanin slavlje

Zlatičanin nokautom došao do borbe za titulu

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin nokautirao je rano jutros u Birmingemu u SAD, Ukrajinca Ivana Redkača i tako osvojoi pravo da se bori za titulu svetskog prvaka lake kategorije u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC). Zlatičanin je odmah počeo agresivno da se bori i želeo je da tempom i ritmom nadomesti prednost njegovog rivala u veličini. Redkač nije uspeo da pronaže svoj ritam, niti da prekine svog rivala, tako da je već od prve runde pokušavao da klinčovanjem uspori borbu, ali mu sudija to nije dozvolio.
Zlatičanin je u trećoj rundi udario Redkača ispod pojasa, a nakon toga su se borci slučajno sudarili glavama, tako da je vreme zaustavljeno da bi sudija pregledao ošamućenog Ukrajinca.
Nakon toga se borba nastavila, tako da je levoruki Zlatičanin nastavio sa napadima, da bi jednim „sving“ udarcem bacio Redkača na pod. Ukrajinac je uspeo da ustane pre nego što je sudija odbrojao do 10, ali je Crnogorac odmah nastavio sa silovitim napadima, sateravši rivala uz konopce, da bi konačno sudija intervenisao i zaustavio borbu.
Zvanično vreme nokauta bilo je minut i 24 sekunde u četvrtoj rundi.
Zlatičaninu je ovo treća velika pobeda u karijeri, pošto je ranije pobedio Petra Petrova i Rikija Burnsa. Sada ima učinak od 21 pobede bez poraza, uz 14 nokauta. Sada je postao obavezni izazivač šampionu Horheu Linaresu, koji je prošlog meseca odbranio titulu nokautiravši Kevina Mičela u 10. rundi.
Redkaču je ovo prvi poraz u profesionalnoj karijeri, uz 18 pobeda.

Povezana vest:  Održan treći Memorijalni bokserski turnir Miroslav Gucunja