Mani Pacuiao i Timoty Bradley

Arum: Pregovaram o duelu Pakjaa i Kana

Bob Arum, promoter filipinskog boksera Manija Pakjaa, rekao je danas da pregovara o meču s Britancem Amirom Kanom, koji bi trebalo da se održi u prvoj polovini naredne godine u Las Vegasu. Pakjao je povredio rame tokom „borbe veka“ s Flojdom Mejvederom u maju, ali se sada oporavlja od operacije i mogao bi da se vrati u ring naredne godine.
-Planiramo da se Pakjao vrati boksu krajem februara, ili najkasnije u prve dve nedelje aprila. Mart ne dolazi u obzir zbog brojnih utakmica koledž košarke u SAD i tada se samo o tome priča – rekao je Arum za britanski Telegraf.
-Pregovaram s Robertom Dejvisom, ujakom i advokatom Amira Kana. Znam da postoje priče da Kan dolazi u SAD kako bi dogovorio duel sa Ruslanom Provodnikovim, ali on me je uverio da to nije istina – dodao je on.
Arum je naveo da Pakjao trenutno samo Kana razmatra za potencijalnog protivnika.
-Ne pregovarm s dvojicom u isto vreme. To nije etički. Sada pregovaram s Kanom. Ne kažem da će pregovori biti uspešni, iako verujem da svi pregovaramo iskreno. Dok traju pregovori, neću da razgovaram sa ostalima – rekao je Arum.
-Postoji mogućnost da borba bude održana u Dubaiju, ali mislim da će najverovatnije biti u Las Vegasu – dodao je.
Kan se nije takmičio od maja, kada je pobedio Krisa Algijerija na poene za šampionski pojas u velter kategoriji u verziji WBC.  On se nadao da će boksovati protiv Mejvedera, ali je svetski šampion za svoj poslednji meč u karijeri izabrao sunarodnika Andrea Berta, koga je pobedio na poene. 

Povezana vest:  Pakjao otvara bokserski institut u Kini