david-haye world title

Fjuri: Hej je prevarant, neću da boksujem sa njim

Novi svetski šampion u teškoj kategoriji britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da neće boksovati protiv „prevaranta“ Dejvida Heja, koji je do sada u dva navrata odustao od njihovih mečeva. Fjuri je u subotu uveče u Diseldorfu jednoglasnom odlukom sudija na poene pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i preuzeo titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u WBA, IBF i WBO verzijama.
Hej je prošle nedelje saopštio da će se vratiti boksu i da će u januaru boksovati protiv Marka de Morija. Fjuri je rekao da neće boksovati protiv sunarodnika Heja, ali je izrazio želju za revanšom sa Kličkom.
-Hej nikada neće dobiti šansu posle svega što mi je uradio. Nikada mi neću pružiti priliku. Ako postane obavezni izazivač za WBA pojas, eto mu titula u WBA. Pustite ga da boksuje sa Fredom Kremenkom ili bilo kim i da ništa ne zaradi. Za šta god se takmiči, ja ću odmarati, neka se bori sa narednim izazivačem. Ja mu neću davati isplate – rekao je Fjuri.
Fjuri je dodao da ga ne zanima koliko bi novca mogao da zaradi iz duela sa Hejom.
-Nije me briga ni ako kaže da mogu da zaradim 10 miliona funti, ne radi se o novcu. Naredna borba sa Vladimirom Kličkom će biti za mnogo više novca. Hej neće dobiti priliku od nas, on je varalica i prevarant. Želim da budem veliki šampion. Ono što mogu da kažem o revanšu (sa Kličkom) je da će biti eksplozivan – rekao je Fjuri.

Povezana vest:  Svetski šampion u velter kategoriji Bruk uboden u nogu