sudije licenciranje 2016
Održan seminar za sudije u organizaciji BSS
 
Licenciranje i seminar sudija za 2016. održan je u hotelu „Šumadija“. Na seminaru je prisustvovalo 30 sudija iz cele Srbije. Organizator je bio Bokserski savez Srbije a prema rečima Dragoljuba Radovića – predsednika Takmičarske komisije Bokserskog saveza Srbije i međunarodnog tehničkog delegata sastanak sudijskih poslenika je protekao uspešno.
-Imali smo prezentaciju i test koji je sačinjen od 100 pitanja. Sudije koje budu položile ovaj test koje imaju AIBA i EUBC zvanje dobiće A licencu a nacionalne sudije koje budu položile ovaj test dobiće B licencu. To je za narednu godinu a svake godine u decembru planiramo da organizujemo ovo testiranje zbog konstantnih promena pravila, tehničkih pravila i pravila takmičenja. Ostaje da organizujemo seminar za trenere u janurau koji će biti na određenu temu. Samim prisutvom oni će dobiti licencu za 2016– rekao je Dragoljub Radović.
Radiša Sarić, predsednik Sudijske komisije Bokserskog saveza Srbije bio je kratak.
-Za 2016 organizujemo seminar i u okviru seminara testiranje i licenciranje sudija. Seminaru se odazvalo 30 sudija iz sva četiri regiona Bokserskog saveza Srbije što je pokazatelj interesovanja i željom za usavršavanjem. Ovaj seminar je odičan pokazatelj da mi – sudije želimo da se usavršavamo i tako podignemo našu struku na viši nivo. Zadatak će nam biti, u narednom periodu, zajedno sa Bokserskim savezom Srbije da stvorimo nove, mlade sudije i tako unapredimo našu struku u zemlji.- rekao je Radiša Sarić.
PHOTO: SBF
Povezana vest:  EP MOSKVA, Loš učinak srpskih boksera prvog dana