marko huk antalija 2

Hukić: Najvažnija borba u mom životu

Nemački bokser Muamer Hukić rekao je danas da je predstojeća borba protiv Ole Afolabija za šampiona sveta u kruzer kategoriji u verziji IBO najvažnija borba u njegovom životu.
-Ovo je najvažnija borba u mom životu. Već dugo se nisam osećao ovako dobro uoči borbe. Ja sam svoj zadatak uradio i hodaću po ringu čiste savesti. Kao što sam rekao, ovo je definitivno najvažnija borba u mom životu. Naravno da imam veliki pritisak, ali sam dovoljno iskusan da taj pritisak okrenem u svoju korist – rekao je Hukić na konferenciji za novinare. 
Borba Hukića i Afolabija zakazana je za subotu, 27. februar, u nemačkom Haleu. Hukićev trener Varol Vekiloglu rekao je da je njegov borac u odličnoj formi.
-Hukićev problem tokom poslednje borbe je bio fitnes. To smo promenili, on je sada psihički i fizički u top formi. Radujem se trenutku kada će osloboditi svoju moć u ringu. Verujem da Muamer zna šta radi, on je vrhunski profesionalac i veoma disciplinovan – naveo je Vekiloglu.
Šampion u kruzer kategoriji u verziji IBO, Britanac Ola Afolabi rekao je da će Hukić „morati da ga ubije“ ako želi da preuzme pojas.
-Ja sam na samom vrhu ove verzije. To je pomalo kao fudbal – ako želite da budete najbolji morate da pobedite sve najbolje. Ovo je četvrti put da se srećemo, ali ja sam sada prvak. Naporno sam trenirao i ovde sam došao kao šampion. Moraće da me ubije da bi pojas uzeo od mene – rekao je Afolabi.
Titula u verziji IBO ne spada u četiri najvažnije, WBO, WBA, WBC i IBF.

Povezana vest:  SPEKTAKL U ŠALKE ARENI, Kličko protiv Sosnovskog, Borovčanin protiv Očijeniga