marko huk antalija 1

Bokserski savez Srbije se oglasio povodom eventualnog nastupa Muamera Hukića na OI u Riju

Nakon brojnih informacija koje su se u poslednjih nekoliko dana pronele u pisanim i elektronskim medijima, a koje se tiču mogućnosti da svetski šampion Muamer Hukić (Marko Huk) nastupi na Olimpijskim igrama u Riju i brani boje Srbije, Bokserski savez Srbije izada je saopštenje koje prenosimo u celini:

Povezana vest:  Bokserska reprezentacija Hrvatske kreću sa pripremama

Još uvek nije poznato da li će profesionalnim bokserima biti dozvoljeno da se takmiče u Riju. Svetska bokserska organizacija (AIBA) otvorila je ovu temu na sastanku svih komisija nedavno održanom u Mančesteru, Engleska. Zakazan je i vanredni kongres koji je planiran za jun mesec. Svi detalji koji se odnose na ovu temu biće poznati tada.

Povezana vest:  Marko Nikolić dovodi 100 Srba sa KiM u Beograd

Ukoliko bude postojala bilo kakva mogućnost da se Muamer Hukić nađe u Riju i tamo predstavlja Srbiju, Bokserski savez će učiniti sve da do toga dođe. Bespotrebno je isticati da bi nama bila velika čast da jedan sportista kao što je Muamer Hukić brani boje Srbije. Mi smo imali predstavnika na prošlim Olimpijskim igrama i bilo bi dobro za naš sport i za našu zemlju da tako bude i ove godine. Muamer Hukić je svakako bokser koji bi u kategoriji do 91 kg mogao da ostvari zapažen rezultat i vrlo verovatno našem olimpijskom timu donese jednu medalju više.

Povezana vest:  Haton pomišljao na samoubistvo posle poraza od Pakjaoa