boks liga

PRVA BOKSERSKA LIGA SRBIJE

Odlične borbe u Novom Sadu i Bijeljini

Sjajnim borbama u Novom Sadu i Bijeljini nastavljena je Prva bokserska liga Srbije. Juče je boksovano drugo kolo ovog takmičenja, a tesnim rezultatima slavili su Vojvodina Mikromarket i Loznica. Odlična organizacija, dobre borbe i suđenje obeležili su drugo kolo ligaškog takmičenja.

Ekipa Radnika iz Bijeljine, koja je bila slobodna u prvom kolu, dočekala je Loznicu. Predstavnici domaćeg kluba uložili su veliki trud i napor, pokazali veliku volju i gostoprimstvo i svoj premijerni meč u ligi organizovali na vrhunskom nivou. Poraženi su rezultatom 6:8, u meču gde je odlučivala poslednja borba. Ipak, Loznica je zasluženo odnela dva boda iz Bijeljine, a domaćin pokazao da ima ozbiljne planove u ovom takmičenju.

Povezana vest:  Vladimir Kličko: Moja priča će se nastaviti

U Novom Sadu, Vojvodina Mikromarket ugostila je ekipu KG iz Kragujevca. Dobra atmosfera, dobro suđenje, dobre borbe i na kraju pobeda domaćina 8:6. I ovde je, igrom slučaja, odlučivao meč u super teškoj kategoriji. Mladi Petar Prokić posustao je pred Alenom Babićem, hrvatskim pojačanjem domaće ekipe i Vojvodina Mikromarket je zabeležila prvu pobedu u ligu.

Prva bookserska liga Srbije startovala je krajem februara. Interesovanje i oduševljenje je veliko i boks je ovim potezom definitivno podignut na jedan viši nivo. Naši najbolji seniori sada imaju priliku da boksuju svakog meseca, nekad i po dva puta i to u takmičenju gde nema slabih protivnika. Boks se kroz ovo takmičenje vraća na velika vrata, a to pokazuje i interesovanje publike.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS, Derek Čizora kažnjen sa 50 hiljada dolara

U trećem kolu Prve bokserske lige Srbije, koje je na programu 15, 16 ili 17 aprila, KG iz Kragujevca će dočekati Radnik iz Bijeljine, Vojvodina Mikromarket gostuje u Lazarevcu, dok će slobodna biti ekipa iz Loznice.

Trenutno stanje na tabeli izgleda ovako: 1. Loznica, 2. Lazarevac, 3. Vojvodina Mikromarket, 4. Radnik Bijeljina, 5. KG Kragujevac.

REZULTAT: RADNIK BIJELJINA – LOZNICA 6:8

Mateo Komadina – Sebastijan Šaćiri 2:1, Matej Šimec – Miloš Janković 0:3, Adem Fetahović – Boris Katalinić 3:0, Stefan Čolović – Aleksandar Drenovak 0:3, Džemal Bošnjak – Vladimir Vlajić 3:0, Miloš Veletić – Toni Filipi 0:3, Dašo Simeunović – Vladan Babić 0:3 TKO 1.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST, Borovčanin: Slaviša Borovčanin je moj otac!

REZULTAT: VOJVODINA MIKROMARKET – KG KRAGUJEVAC 8:6

Dositej Todorovski – Danijel Domonkoš 3-0 TKOI 2, Viktor Galas – Slobodan Mitrović 3:0, Stefan Lukić – Stevan Krnić 0:3, Miloš Stojković – Uroš Jovanović 1:2, Nikola Jovanović – Miloš Terzić 1:2, Nemanja Uverić – Andreja Davidović 3:0, Alen Babić – Petar Prokić 3:0 TKO 1.

PHOTO: BSS