nenad_Stankovic_sc (2)

MEČ ZA WBO PRVAKA EVROPE

Nenad Stanković i Nuri Seferi na skeneru

 

U Skoplju, u hali Boris Trajkovski koja za boks mečeve prima 10.000 gledalaca večeras (nedelja) biće organizovan meč za prvaka Evrope u WBO verziji u kruzer kategoriji. Branilac pojasa je Nuri Seferi, poznatiji kao Albanski Tajson dok je izazivač Nenad Stanković iz Beograda. Prema informacijama od petka uveče prodato je skoro 8.000 karata ali neće biti direktnog prenosa, ni na televizijama Makedonije kao što je bilo najavljivano.

Seferi je rođen u Makedoniji ali boksuje pod zastavom Albanije. U dosadašnjoj karijeri je imao 38 mečeva od čega 32 pobede (19KO) i šest poraza (1KO). Poslednji meč Seferi je imao 7. jula u švajcarskom gradu Bernu gde je na poene, posle osam rundi, pobedio Ilie Giuliana (18,5,2). WBO pojas Seferi drži od 26. juna 2010. Prethodno je Seferi stigao i do interim pojasa u WBC verziji za Prvaka Mediterana (rezervni prvak). U meču za taj pojas Seferi je na nokautom u petoj rundi pobedio Polstera Tamasa.

Povezana vest:  Aleksander i Kotelnik ugovorili borbu

Prvi meč u profi karijeri Albanac je imao 31. marta 1990 a prvi poraz upisao je 16. juna 2001 od Konstantina Okreja. Poraze su Seferiju nanosili još Denis Bakhtov, Taras Bidenko (2005, meč za prvaka Nemačke), Nikolaj Popov (2006, meč za WBO pojas Azija i Pacifik), iste godine i Marko Huk i Herbi Hajd u meču za WBC internacional 2008.

Iako je Seferi imao ztravstvenih problema uspeo je da se vrati na ring i da nastavi profi karijeru a ovoga puta u gardu će mu biti Nenad Stanković.

Povezana vest:  Fjuri najavio povratak u ring u julu

Srpski bokser je pre, nešto više od dve nedelje bio u oktagonu, u hali Pionir gde je debitovao u ultimatfajtu i tada je lakše povredio ruku ali je nastavio da trenira za meč karijere, za duel sa Seferijem i za pojas prvaka Evrope u WBO verziji.

U dosadašnjoj karijeri Stanković ima 27 mečeva od čega 14 pobeda (10KO) i 12 poraza (8KO) i jedan nerešen duel. U kolekciji pojasa Stanković je vlasnik WBF i GBU u kruzer kategoriji. Stanković se oprobao u mnogim borilačkim sportovima ali se najviše pamte njegovi dolasci na mečeve, kao što je to bilo u Novom Sadu kada je na boks meč stigao helikopterom.

Poslednji duel u profi boksu Stanković je imao 24. decembra prošle godine kada je pobedio, prekidom u drugoj rundi Džonatana Pasija a prethodno je tri meča završio nokutima. Ipak, početak profi karijere nije „milovao“ Stankovića naime, srpski bokser je nizao poraze, u inostranstvu, tačnije putovao je da bi izgubio, kako se kaže u bokserskim krugovima. Posle konsolidovanja redova i formiranja stučnog štaba, od 29. novembra 2007 počeo je da niže pobede a na profi ringu je debitovao 10. juna 1998.

Povezana vest:  Giljermo Rigondo ujedinio titule u WBA i WBO verzijama Kubanski bokser Giljermo Rigondo ujedinio

NAJAVLJEN REVAŠ

Veliki bokserski spektakl u Skoplju je samo početak, prvo poluvreme ove dvojice boksera. Može se reći da je ovo samo prvo poluvreme i da, iako se boksuje za pojas Prvaka Evrope menadžeri dvojice boksera su se dogovorili da se u Beogradu organizuje revanš, bez obzira na ishod meča u Skoplju.