Mimcilo jakovljevic povreda
POSLE INCIDENTA NA PRVENSTVU SRBIJE
Jakovljević: Sreća da nema mrtvih
 
Bokserski sudija iz Petrovca na Mlavi Moma jakovljević važi za jednog od najboljih srpskih sudija bio je žrtva vandalskog postupka bokserskog trenera iz Niša Slobodana Kostića na pojedinačnom prvenstvu države koje je održano minulog vikenda u Vlasotincu. Ipak, prve informacije koje su stizale putem društvenih mreža nisu ukazivale da je toliko ozbiljno već da neko želi da “minira” organizaciju i rukovodstvo Bokserskog saveza Srbije.
Ipak, na pitanje, kako se oseća posle incidenta, Jakovljević je izjavio:
– Tužno i razočarano! Posle svega što sam doživeo, sreća da nema mrtvih.
Teška drvena stolica, koju je bacio razjareni Kostić prema delu ringa gde se nalaze bodovne sudije završila je na glavi Jakovljevića i nanela mu ozbiljne povrede glave.
– Zahvaljujući treneru bokserskog kluba Arena iz Vlasotinca, ukazana mi je lekarska pomoć. Prebacio me je kolima da ambulante, gde mi je ušiveno devet kopči.
Incidentu je prethodio meč u teškoj kategoriji (do 91kg) između Bratislava Aleksića iz surduličke „Srbije” i Nikše Terzića iz beogradskog Radničkog.
– Bodovao sam meč u korist Terzića. Po mom sudu, samo je u prvoj rundi Aleksić bio bolji, a u preostale dve dominirao je Terzić.
Da paradoks bude veći po Jakovljevića, stolica je doletela iz ugla beogradskog Radničkog, gde je Kostić asistirao prvom treneru „Krstaša” Milivoju Bašiću.
– Kostić se ponašao potpuno nekontrolisano! Nije mi jasno zašto mu je delegat finala uopšte dozvolio da sekundira!? Jedva su ga smirili, i da nije bilo Milivoja Bašića, koji je uspeo da ga otera od ringa, možda bi incident bio i teži.
Jakovljević kaže da će u konsultacijama sa advokatom podneti tužbu, a razmišlja da sudskim putem zatraži odštetu od organizatora prvenstva i Bokserskog saveza Srbije.
– Po propozicijama o takmičenju, svaki napad na službeno lice iziskuje automatski prekid meča, a to nije učinjeno. Moje kolege sudije nisu se ponele solidarno, nastavili su da sude preostale tri borbe, što nikad ne bih uradio, da je napadnut i povređen neko od njih – zaključio je Jakovljević.
Povezana vest:  Nikolić skupo prodao kožu u duelu sa Rusom za WBC silver internacional titulu