milica treningTEKVONDO
Milica Mandić prva na Grand priju u Mančesteru
 
Milica Mandić (+67kg), olimpijska šampionka iz Londona, još jednom je potvrdila kakav borac se u njoj krije. Na trećem Grand priju u ovoj godini, srpska heroina je osvojila zlatnu medalju I novih 40 poena za svetsku I olimpijsku listu. Najbolja 32 borca učestvuju na ovom šampionatu, a Milica je ove godine osvojila bronzu na GP u Kini, a sada se popela na najviše postolje. Izuzetan rezultat I neverovatan uspeh je postigla šampionka, potvrdila kvalitet i najavila da tek slede uspesi u predolimpijskoj godini. Niko do sada u istoriji Srbije nije uspeo da ostvari rezultate kao što je Milica u poslednjih nekoliko godina.
-Presrećna sam što sam osvojila zlatnu medalju na grand priju, jer je to izuzetno teško učiniti. Posle svake borbe sam se osećala sve bolje I bila sam sigurnija da mogu do zlata. U ključnim trenucima gde je nervoza uvek prisutna, glas mog trenera Dragana Jovića me je smirivao, budio I vodio. Zahvaljujem se celom stručnom timu, I svima u Srbiji koji sun as ceo dan gledali I bodrili. Naravno I našem klubu najviše koji je od jutros u sali, gledao I navijao. Novih 40 poena mi dodatno povećava šanse da odem direktno na Olimpijske igre bez kvalifikacija, ali ima još puno posla dotle. Nastavljam pripreme za Meksiko I nadam se da ću tamo biti najspremnija I na nivou finala Grand prija – rekla je Milica posle pobede.
U finalnoj, teškoj borbi pobedila je Holаnđаnku Rešimu Ogink 7:3. U osmini finаlа Milicа se revаnširаlа Hrvаtici Ivi Rаdoš zа prošlonedeljni porаz nа Gаlebovom trofeju. Posle 1:1 u tri runde, nа zlаtаn bod pobedilа je rivаlku. Protiv Britаnke DŽejd Slejvin u nаrednom kolu slаvilа je sа 5:0.
U polufinаlu protiv izuzetno jаke protivnice, Li Injong, Korejаnkа je povelа 1:0, Milicа je izjednаčilа u drugoj rundi, а u trećoj ni jednа tаkmičаrkа nije poentirаlа, tаko dа je borbа nаstаvljenа nа zlаtаn bod. Posle dvаdesetаk sekundi olimpijskа šаmpionkа je došlа do bodа i obezbedilа finаle.
-Ove godine smo imali tri cilj. Evropsko prvenstvo na kome je Milica nesretno izgubila finale, grand pri u Mančesteru i poslednje finale Grand prija u Meksiku u decembru. Do sada smo skoro sve ispunili. Teško je na grand priju raditi lepe borbe ali išli na pobedu. Finale je bilo otcoreno i zato je i borba bila atraktivnija, sa više poena. Potvrdila je broj jedan na svetskoj i olimpijskoj rang listi. Idemo dalje, Rio je još uvek daleko – rekao je Dragan Jović.
Povezana vest:  Camović pobedom nad Ukrajincem obezbedio prvu medalju za Srbiju