reprezantacija pripreme-2015TEKVODNO

Reprezentacija u Vrnjačkoj banji

Završne pripreme pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u maju u Rusiji (Čelabinsk, 12.-18. maj) zakazane su za ovu nedelju u Vrnjačkoj banji.

Najbolji tekvondoisti Srbije trenutno ostavljaju poslednje atome snage na izuzetno teškim treninzima, svesni koliko je važno da ostvare dobar rezultat.

U predolimpijskoj godini, trka za poenima za listu je u punom jeku, a osvojene medalje na SP nose veliki broj bodova. Ipak, srpski takmičari su imali sjajnu godinu, brojne medalje na G1 i G2 turnirima što je dovoljan pokazatelj da se on naših boraca može mnogo očekivati. Predvodnica tima je svakako Milica Mandić, olimpijska šampionka, ali ne treba zaboraviti ni ostale mlade i izuzetne takmičare.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić i Tijana Bogdanović zlatne u Holandiji

Sa nacionalnim timom Srbije treniraju i takmičari Irske, Slovenije I Crne Gore.

-Hotel Solaris ima sve potrebno za jedne ovakve pripreme, a spotski centar Vrnjačke banje nam je ustupio sportsku halu na ceo dan. Počinjemo rad na elektronskim kacigama i oklopima što je izuzetno važno za ovaj deo priprema. Opremu nam je obezbedilo Olimpijski komitet Srbije i ovom putem im se zahvaljujemo. Takođe se zahvaljujemo i MOS-u na finasijskoj podršci ovih priprema – rekao je Boris Gorjup, direktor reprezentacije. – Za vikend će nam se priključiti i Marija Srećkov, profesor Duško Ilić kao i fizioterapetut Predrag Jovičić. U ponedeljak dolaze potpredsednici saveza Siniša Jasnić i Dejan Burčul kao i generalni sekretar Saveza Zoran Ćendić.

Povezana vest:  TEKVONDO, TKD Galeb na Božić putuju na 1. Evropski klupski šampionat

Ono što je ipak najbitnije je to da su svi takmičari zdravi I bez ozbiljnih povreda, kao I da je atmosfera u timu sjajna.

Spisak takmičara za SP:

MUŠKI TIM:

Miloš Gladović -58 kg

Nikola Vučković -63 kg

Ivan Purešević -68 kg

Damir Fejzić -74 kg

Ivan Karajlović -80 kg

Miloš Golubović -87 kg

Povezana vest:  DŽUDO, Udovičić otvorio Evropski seniorski džudo kup

Đorđe Marčetić +87 kg

ŽENSKI TIM:

Tijana Bogdanović -49kg

Dragana Gladović -53 kg

Aleksandra Radmilović -57 kg

Ana Bajić -67 kg

Milica Mandić -73 kg

DIREKTOR REPREZENTACIJE :

Boris Gorjup

TRENERI:

Dragan Jović

Marin Dujić

Predrag Kovačić

Darko Kukić