teodora jovic

TEKVONDO
Teodora Jović bronzana na kadetskom EP

Todora Jović (do 37kg) osvojila je bronzanu medalju na Ervopskom kadetskom šampionatu koji se održava u Strazburgu (3. I 4. Jul). To je za sada prva medalja za Srbiju za naš tim, a ostalo je još sjajnih takmičara koji će izaći na tatami drugog, ujedno i poslednjeg takmičarskog dana.
U polufinalu je Teodora izgubila od Turkinje Polat 13:5, dok je prethodno savladala Nemicu Kiskalt 3:2 i Čehinju Katiblovu sa 4:1.
Sara Jović (do 33kg) se sjajno borila i u četvrtfinalu izgubila od Nemice Guere sa 9:7, dok je u prethodnoj borbi savladala Špankinju Lopez sa 6:1.
Bogdan Bulat (do 37kg) je bio sjajan, u prve dve borbe deklasirao je protivnike sa 12:0 (Island) I 14:0 (Rumunija), dokeu borbi za medalju u teškoj borbi izgubio na zlatan bod od Italijana Munjinija.
Marko Tomić (do 45kg) je savladao prvog protivnika, ali je u drugom kolu poražen od Bosanca Husića 11:5. Novak Stanić (do 33kg) je izgubio na startu, dok je Nikola Lončar (do 41kg) poražen od Italijana Milefiorija sa 6:5.
-Dan je dobro počeo, Bogdan i Sara su za dlaku izgubili medalje, a bronza Teodore nas je sve obradovala. Drugog dana nam nastupa najbolja kadetkinja Jovana Atlagić, vicešampionka sveta. Miljana Stefanov, Perišić Aleksandra koje su se do sada okitila sa mnogo medalja pa sa razlogom očekujemo dobar nastup nasih najmladjih takmičara – ističe Dragan Jović, sportski direktor i naglašava da je nesnosna vrućina u hali bez klime otežala svima nastupe.

Povezana vest:  TEKVONDO, Uspešno završen prvi dan turnira XV Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open