Milica_Mandic,_tekvondo1

TEKVONDO

Milica Mandić: Ne želim da poletimo visoko

 

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić rekla je danas da ne želi da zbog zlatne medalje na Igrama u Londonu ona i njen tim „polete“ i da se to odrazi na buduće rezultate.

-Pre 10 dana ništa od ovoga nije bilo, ali mislim da se dobro nosim sa medijskim pritiskom. Za sada je sve u redu, ali ne želim da poletimo visoko i da, na kraju krajeva podlegnemo tome i da zbog toga pati rezultat – rekla je Milica Mandić na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

Povezana vest:  Putinu uručen crni pojas deveti dan u tekvondou

Mandićeva, koja će od Vlade Srbije dobiti stan, istakla je da je iznenađena i da joj je bilo neverovatno kada je to čula.

-Želim da se moja porodica i ja zahvalimo zbog stana. To je veliko iznenađenje, neverovatno mi je. Jedva čekam da se uselim i biće neka žurka na koju su svi pozvani – kazala je srpska tekvondoistkinja.

Trener Milice Mandić Dragan Jović ocenio je da je status tekvondoa u Srbiji zauvek promenjen.

-Ono što se dešavalo u Londonu je dirnulo svakoga. Nisam verovao da je naš uspeh toliko važan Srbiji. Status tekvondoa je zauvek promenjen u Srbiji. Sada svi znaju da imamo veliku šansu. Medijska pažnja će ostati sve dok budemo imali rezultate, ali izdržaćemo pritiske – rekao je Jović.

Povezana vest:  Bruk mora na operaciju očne duplje

On je istakao da to što je Milica Mandić osvojila zlatnu medalju na Igrama u Londonu nije slučajno i da još mnogo mladih sportista čeka na takvu priliku.

-Ovo što se desilo nije slučajno. Ništa ne nastaje preko noći. Pre šest godina smo krenuli sa ovom pričom, ceo život sam posvetio ovom sportu, koji jako volim i bio mi je potreban prostor i tim dobrih ljudi. Još dosta stvari ‘škripi’, a još mladih takmičara čeka na ovakav uspeh. Očekujem da se na Igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine ponovi ovaj uspeh – kazao je on.

Povezana vest:  Kontroverzni Rahimov ipak izabran za predsednika AIBA

Jović je rekao da su do medalje u Londonu mogli i preostali srpski tekvondoisti, ali da nisu imali sreće pri žrebu jer su dobijali domaće protivnike.

-Dragana Gladović i Damir Fejzić nisu imali sreće sa žrebom. Dobili su Engleze i poklekli. Da nije bio takav žreb uzeli bismo još dve medalje – kazao je Jović.