kjokusinkaji_radnicki_2012_sparing (1)

KJOKUŠINKAJI

Prštalo na sparingu na Crvenom krstu

 

U okviru priprema za juniorsko Evropsko prvenstvo u kjokušinkajiju koje je na programu početkom decembra u Smederevu najbolji juniori Srbije, uz asistenciju seniora okupili su se, po peti put, na sparingu. Ovoga puta, za mesto okupljanja, čelnici saveza opredelili su se za salu Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu.

Povezana vest:  Tradicionalni kik boks i boks turnir Budva Splendid Grand Prix - Arena Fight Night 22. maja

Žarko Petković, predsednik Kjokušinkaji saveza Srbije i selektor Milan Perić sve vreme sparinga vodili su računa o momcima i devojkama ali u ringu se borci nisu štedeli. Sparingu su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta kao i Sekretarijata za sport ali i Rvačkog kluba Radnički te su bili zadovoljni viđenim pred juniorsko evropsko prvenstvo.

Svaka tri minuta na ringu su se smenjivali borci a sve je pucalo kao da su pravi mečevi u pitanju. Ipak, čelnici saveza nisu dozvolili da dođe do ozbiljnijih povreda jer su u pitanju pripreme. Pred početak treninga Žarko Petković je najavio da će se za par dana krenuti sa treninzima u pre podnevnim terminima jer će upravo eliminacione borbe biti u to vreme tako da i srpski takmičari moraju da se spreme za predstojeće napore.

Povezana vest:  DŽUDO, Beograd domaćin velikog džudo turnira

-Očekujem dobar rezultat srpskih juniora. Svaka borba je važna a siguran sam da ćemo stići do odličja u Smederevu – bio je kratak Petrović.

kjokusinkaji_radnicki_2012_sparing (2)