Milica_Mandic,_tekvondo1

Dragan Jović: Broj takmičara u Srbiji povećan za 40 odsto

Selektor Srbije u tekvondou Dragan Jović rekao je danas da dva meseca posle uspeha Milice Mandić na Olimpijskim igrama u Londonu taj sport beleži porast takmičara za 40 odsto.
-Prija nam medijska pažnja, koja doprinosi našem sportu. Klubovi beleže 40 odsto više vežbača nego ranije. To nije samo zasluga zlatne medalje, koju je Milica osvojila u Londonu, već i javnosti i novinara, koji se sada interesuju za tekvondo – rekao je Jović prilikom prijema olimpijske šampionke u prostorijama Sportskog saveza Srbije (SSS).
On je dodao da sledećeg vikenda počinje turnir „Trofej Beograda“, na kojem će učestvovati 800 takmičara iz 30 zemalja.
-Milica je pre nekoliko nedelja počela da trenira i sprema se za novi četvorogodišnji ciklus. Ona će biti promoter turnira, jer ne želimo da rizikujemo zbog povrede prsta koju je zadobila u Londonu. Pored Mandićeve, u tekvondo klubu ‘Galeb“ imamo sjajnu generaciju devojčica, koje ćemo spremati za Rio  rekao je Jović.
Olimpijska šampionka iz Londona je rekla da joj prija medijska pažnja koju njen sport dobija u poslednje vreme, kao i sve veći broj novih polaznika u klubovima širom Srbije.
-Dosta toga se promenilo u mom životu, ali ja se nisam promenila. Izlazim na istim mestima, družim se sa prijateljima od ranije.. Moram da priznam da mi je prijala medijska pažnja, malo je bilo naporno ići i gostovati po raznim emisijama i redakcijama, ali sada sam ušla u trenažni proces i skoncentrisana sam na rad – rekla je Mandićeva i zahvalila se čelnim ljudima SSS na prijemu.
Predsednik SSS Aleksandar Šoštar rekao je da će taj savez, u skladu sa mogućnostima, uvek pomagati takmičare u olimpijskom i neolimpijskom sportu.
-Najveći uspeh za jednog takmičara je osvajanje zlatne olimpijske medalje, što malom broju sportista to pođe za rukom tokom karijere. Još ako sportista dolazi iz Srbije, onda je uspeh još veći. U ovoj kući ste uvek dobrodošli, bez obzira da li osvajali medalje, ili ne – poručio je Šoštar.
On je Mandićevoj uručio buket cveća, prigodan poklon i knjigu „Praktična sportska ishrana“ autorke Luiz Burk.

Povezana vest:  DŽUDO, OI MLADI, SINGAPUR, Sutra na tatamiju Una Tuba i Mateja Glušac