P-20150906-00619 News

Sve je spremno za pravi triler u Špilbergu

Nakon šokantnog rezultata u Abu Dabiju, favoriti Master klase Red Bull Air Race svetskog šampionata čekaju svoju šansu da se ovog meseca vrate na vrh tabele, u drugom takmičenju po redu. Takođe, Challenger kupu se pridružuje i prva žena pilot. Kako bi osvojili pobedu na poznatom austrijskom Red Bull Ringu, piloti će morati da se bore protiv prirodnih uslova, koliko i protiv svoje nervoze.

Red Bull Air Race svetski šampionat 2016 po treći put zaredom dolazi na Red Bull Ringu u Austriji, 23.-24. aprila, gde će se održati druga trka ovogodišnjeg šampionata.

Na otvaranju sezone u martu, u Abu Dabiju, pobedničko mesto je bila na dohvat ruke bilo kojem od pilota, ali kada se pustinjska prašina slegla, nijedan od top tri rangirana pilota iz prethodnih sezona nije bio ni blizu podijuma. Sa rang listom koja je sada okrenuta naopako i jedinstvenim vremenskim uslovima koji se očekuju na alpskoj stazi u Špilbergu, druga od ukupno osam trka obećava velika uzbuđenja na stazi.

Povezana vest:  RED BULL STRATOS, Baumgartner prolazi test kroz smrtonosne zone (FOTO)

P-20150906-00856 News

Kao dodatak uzbuđenju, u Challenger klasi će svoj debi imati nova takmičarka, Melani Astles iz Francuske, koja je prva žena koja će se ikada takmičiti na Red Bull Air Race-u.

I dok će uzbuđenje biti jako, trka u Zelenom srcu Austrije ipak ima svoje favorite, posebno u Master klasi. Među njima je i lokalni heroj Hanes Arh. Svetski šampion iz 2008. koji dolazi iz Stirije, još uvek nema pobedu u Red Bull Air Race-u na domaćem terenu, iako je bio blizu 2014. U Abu Dabiju prošlog meseca, greška u Final 4 spustila ga je sa drugog na deseto mesto u generalnom plasmanu. Arh će tokom ovog takmičenja biti čovek na misiji za osvajanje pobede.

Povezana vest:  RED-BULL X-FIGHTERS, Nate Adams pobedio u Braziliji!

Takođe će to biti i Met Hol. Australijanac koji je u sezonu ušao kao glavni favorit za titulu, trenutno se nalazi na osmoj poziciji, nakon što je udario u pilon u Abu Dabiju. Međutim, staza Formule 1 u Špilbergu mu je donela sreću: Hol je upravo na Red Bull Ringu osvojio svoju prvu pobedu u karijeri 2015. godine.

Povezana vest:  Red Bull Cliff Diving, Geri Hant je novi svetski prvak

„Ova staza nosi toliko nasleđa u motosportu, da će svi dati 100% sebe za pobedu,“ kaže direktor trke Džim DiMateo. „Međutim, nikada se nismo trkali u Špilbergu tokom proleća, tako da će vremenski uslovi definitivno da igraju veliku ulogu. Dolazimo sa trke iznad Persijskog zaliva, koja je bila u nivou mora, na trku iznad zemlje, na 677 m nadmorske visine, po hladnom planinskom vazduhu. Nakon iznenađujućeg rezultata prve trke, biće neophodan neverovatan fokus od strane pilota, kako bi ovde osvojili pobedu.“

PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool, Andreas Schaad/Red Bull Content Pool