padobranstvo_kikinda_2011

PADOBRANSTVO, EP KIKINDA 2011

Srbija ukupno sedma, Ljubiša Naumović 38

 

Padobranac Srbije Ljubiša Naumović plasirao se na 38. mesto u generalnom  plasmanu, a muška reprezentacija Srbije osvojila je ukupno sedmo mesto na šestom Šampionatu Evrope u figurama i skokovima na cilj,  koje su uspešno organizovali vazduhoplovni radnici iz Kikinde. Organizaciju  Evropskog prvenstva podržali su Opština Kikinda, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, MUP Srbije, Vojska Slovenije, NIS, Srbijagas, Agencija za kontrolu letenje Srbije i drugi.

Lokalna samouprava uložila je dva miliona dinara u rekonstrukciju infrastrukture sportskog aerodroma, još 2,5 miliona obezbedili su NIS i „Srbija gas“, a Ministarstvo sporta odobrilo je 10 miliona dinara Aero-klubu „Kikinda“ za organizaciju.

Povezana vest:  ZLATAR LOKACIJA TELENOR TRKE PREŽIVLJAVANJA

U generalnom plasmanu  za padobrance, najbolja reprezentacija je Češka ispred Francuske i Rusije.  U skokovima na cilj medalje su osvojili Češka, Francuska i Italija, Srbije je deveta.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji, u ukupnom plasmanu redosled je Jiri Gecnuk (Češka), Filip Valoa (Francuska), Dmitri Maksimov (Rusija). Plasman srpskih padobranaca u generalnom poretku: 38. Ljubiša Naumović, 39. Radoslav Korać, 40. Slobodan Terzić, 41. Slobodan Mirković, 42. Aleksandar Cvetković.

U skokovima na cilj, šampion Evrope postao je Filip Valoa (Franuska), drugi je Gecnuk, a treći  Maksimov. Pozicije srpskih padobranaca: 45. Korać, 48. Naumović, 51. Cvetković, 52.Terzić i 53. Marković.

Povezana vest:  »4 ELEMENTS« TRKA PO DRUGI PUT NA PLANINI RTANJ I BOVANSKOM JEZERU

Zlatnu medalju u figurama osvojio je Gecnuk, srebro Francuz Tomas Žanero, a bronzu Valoa. Slobodan Terzić bio je 34, Marković 35, Naumović 36, Korać 37. i Cvetković 40 u izvođenju figura.

Kod padobranki, u ukupom plasmanu šampionka Evrope postala je Ljubov Ekšikeva (Rusija) druga je Olga Lepezina (Rusija) a treća Maja Sajović (Slovenija). Srpska reprezentivka Svetlana Simić je 25. u generalnom plasmanu.

U figuram, zlato je pripalo Ekšikevoj, srebo Lepezini, bronza  Svetlani Kleninoj (sve Rusija). Svetlana Simić je bila 24.

Povezana vest:  Red Bull Air Race stiže u Askot ovog vikenda

U preciznim skokovima na cilj, šampionka Evrope postala je Debora Feran (Francuska), druga je Irena Avbelj a treća Maja Sajović (obe Slovenija). Svetlana Simić je zauzela 23. mesto.

U juniorskoj muškoj konkurenciji titula u ukupnom plasmanu je pripala Maksimu Rubcovu (Rusija), srpski takmičar Stevan Miletić je 16. Najbolji u skokovima na cilj bio je Ilja Pozdniakov (Belorusija) a u fugurama Anton Bistrov (Belorusija).

Juniorka Taisja Krivoščekova (Rusija) osvojila je sve tri titule – ukupni plasman, skokovi i figure. Srbija nije imala predstavnicu.