Bernie Ecclestone 2012 1

Eklston: Velika nagrada Italije takođe pod znakom pitanja

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston stavio je danas do znanja da bi i ovogodišnja Velika nagrada Italije na stazi u Monci mogla da ispadne iz kalendara, baš kao i trka u Nemačkoj.
Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtva kao i nemačka trka, odgovorio da „se ne može uvek imati ono što se želi“.
-Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari želeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo – rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.
On je naglasio da bi „bilo strašno“ da Evropa izgubi i svoje preostale trke u Formuli 1 i da bi to praktično značilo da se više ne radi o svetskom šampionatu.
-Problem u Nemačkoj je u tome što je Nirburgring potrošio ogroman pozajmljen novac, a da zaista nije bilo potrebe za tolikom potrošnjom. Stvar je u tome što su oni zaboravili da vrate novac, što svakako šalje lošu poruku – rekao je Eklston.
Ranije ovog meseca otkazana je ovogodišnja trka za VN Nemačke koja je trebalo da bude održana na stazi u Hokenhajmu 19. jula.

Povezana vest:  Prvi Rus u najbržem karavnu