Samuel-Eto

Čelsi poražen od fenjerasa za oprostaj od borbe za titulu

Fudbaleri Čelsija izgubili su večeras u Londonu od ekipe Sanderlenda sa 2:1, pa su se, po svoj prilici, oprostili od borbe za titulu šampiona Premijer lige. „Plavci“ su pretrpeli šokantan poraz od fenjeraša na tabeli i sada sa utakmicom više i dalje zaostaju dva boda za vodećim Liverpulom. 
Samjuel Eto doveo je domaćina u vođstvo već u 12. minutu, ali je Vikam izjednačio samo pet minuta kasnije, da bi Sanderlend u nastavku meča defanzivom branio dragocen remi u borbi za opstanak.
Na kraju ne samo da ga je odbranio, već je osvojio sva tri boda, nakon što je Borini realizovao penal u završnici dosuđen posle prekršaja Aspilikuete nad Altidoreom.
Čelsi je pretrpeo prvi prvenstveni poraz na Stamford Bridžu pod vođstvom menadžera Žozea Murinja. U ekipi domaćina ceo meč standardno su odigrali srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić.
Sanderlend je neočekivanom pobedom došao u situaciju da može da izbegne prelazak u niži rang pošto zaostaje tri boda za Noričem, prvim timom iznad zone ispadanja.
Čelsi – Sanderlend 1:2 (Eto 12 – Vikam 18, Borini 81. penal)
Odigrano ranije danas:
Kardif – Stouk 1:1 (Vitingem 51. penal – Arnautović 45+3 penal)
Vesthem – Kristal Palas 0:1 (Jedinak 59. penal)
Njukasl – Svonsi 1:2 (Ameobi 23 – Boni 45+2, 90+2 penal)
Aston Vila – Sautempton 0:0
Totenhem – Fulam 3:1 (Paulinjo 35, Kejn 48, Kabul 62 – Sidvel 37)
Sutra se sastaju Norič – Liverpul, Hal – Arsenal i Everton – Mančester Junajted, a u ponedeljak Mančester Siti – Vest Bromvič Albion.
Tabela: Liverpul 77 bodova, Čelsi 75, Mančester Siti 71, Arsenal 67, Everton 66, Totenhem 63, Mančester Junajted 57, itd.

Povezana vest:  Ramos: Propustili smo veliku šansu