Kevin Mirallas

Everton ubedljiv na povratku Mojsa na Gudison park

Fudbaleri Mančester junajteda neće igrati u Ligi šampiona sledeće sezone, pošto su danas u gostima izgubili od Evertona 2:0. Junajtedu u poslednja tri kola predstoji borba za nastup u Ligi Evropa, a Everton sada ima bod manje od Arsenala na četvrtoj poziciji Premijer lige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 
Everton je pobedio golovima Lejtona Bejnsa iz penala i Kevina Miralasa. Junajted, koji je aktuelni šampion, možda neće igrati ni u Ligi Evropa, pošto ima šest bodova manje od Totenhema, ali I utakmicu manje. 
Treneru Mančestera Dejvidu Mojsu ovo je bio prvi put da se vraća na Gudison park od kada je prošle godine preuzeo Junajted, posle 11 godina na čelu Evertona. Njegova zamena Roberto Martinez pobrao je pohvale zato što je doveo klub do najvećeg broja osvojenih bodova u Premijer ligi u klupskoj istoriji. 
Mojs je danas prekinuo još jedan uspešan niz svog kluba, pošto je Everton poslednji put savladao Mančester junajted oba puta u sezoni još 1969-70. Ranije danas, Arsenal je pobedio Hal sa 3:0 i ostao u trci za plasmanom u Ligu šampiona, dok je Liverpul pobedio Norič sa 3:2 I zadržao prvo mesto na tabeli.

Povezana vest:  Inter prihvatio ponudu Mančester Junajteda za Snajdera