nemanja maksimovic

Maksimović: Nemačka nas motiviše

Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Nemanja Maksimović rekao da su on i saigrači izuzetno motivisani uoči sutrašnje veoma značajne utakmice protiv Nemačke na prvenstvu Evrope u Mađarskoj.
-Nemačka je veselila i takve utakmice nas motivišu da se predstavimo u najboljem izdanju. Ovu utakmicu vidim kao šansu da se proverimo protiv možda najbolje evropske selekcije i da vidimo naš trenutni nivo. Svaka utakmica je važna, tako gledamo i na sledeću, ali sam ubeđen da će se o plasmanu u polufinale odlučivati u poslednjem kolu?, izjavio je Maksimović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Na šampionatu za igrače do 19 godina Srbija brani titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji, a u startnom meču B grupe u Mađarskoj odigrala je protiv Ukrajine nerešeno 1:1.
Selektor Veljko Paunović istakao je da ekipa nastavlja borbu za plasman na svetsko prvenstvo protiv najkvalitetnijeg protivnika u grupi, ujedno i jednog od favorita za titulu.
-Ipak, čvrsto verujem u naše mogućnosti i činjenicu da smo najbolje partije pružali kada je bilo najteže i najpotrebnije. Imamo nekoliko igrača, koje pokušavamo da oporavimo od premora i u zavisnosti od njihovog stanja pripremaćemo utakmicu – kazao je Paunović.
Utakmica drugog kola B grupe prvenstva Evrope između Srbije i Nemačke igra se sutra od 18 sati u gradu Papa, a tri sata kasnije sastaju se selekcije Ukrajine i Bugarske.

Povezana vest:  Kaka veruje u prolaz Milana u četvrtfinale LŠ