tomislav karadzic fss dec hajat

Karadžić: Advokat uskoro i zvanično selektor

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić potvrdio je danas da je Dik Advokat novi selektor koji će reprezentaciju voditi do kraja šampionata Evrope 2016.
-Postigli smo dogovor sa Advokatom posle višemesečnih pregovora. On će zvanično biti predstavljen kao selektor kroz nekoliko dana – rekao je Karadžić Rojtersu.
Šezdesetšestogodišnji Advokat vodio je u karijeri selekcije Holandije, Belgije, Južne Koreje i Rusije, kao i veliki broj klubova.
Advokat će zameniti dosadašnjeg vršioca dužnosti Ljubinka Drulovića koji je kormilo Srbije preuzeo od Siniše Mihajlovića posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu.
Srbija je poslednji put učestvovala na jednom velikom takmičenju 2010, na koje se plasirala predvođena tadašnjim selektorom Radomirom Antićem.
Srbija nije uspela da se kvalifikuje na EP 2012, kao ni na ovogodišnji Mundijal u Brazilu.
-Srbija ima veoma dobar tim i naš glavni cilj biće plasman na prvenstvo Evrope u Francuskoj 2016 – rekao je Advokat holandskim medijima.
On je naglasio da je FSS pokazao „veliku inicijativu u razgovorima“ i da je on zato pristao da preuzxme selekciju Srbije.

Povezana vest:  Kolo Ture se razboleo od malarije