sahtjor

Šahtjor privremeno napustio Donjeck, domaćin u Lavovu

Ekipa Šahtjora iz Donjecka ove sezone će zbog oružanih sukoba u Ukrajini kao domaćin igrati u Lavovu, a sedište kluba biće u Kijevu, potvrdio je izvršni direktor „rudara“ Sergej Palkin. Šahtjor je juče u Lavovu savladao Dinamo Kijev sa 2:0 i osvojio nacionalni Superkup.
Na stadionu u Lavovu pre dve godine igrale su se utakmice kontinentalnog šampionata u fudbalu.
Šahtjorov stadion nalazi se u Donjecku, na istoku zemlje, u regionu gde već mesecima traju oružani sukobi, a nedavno je oboren i malezijski avion u kojem je poginulo 298 osoba. 
-Budimo iskreni, nećemo u Lavovu imati podršku sa tribina kao u Donjecku. Ipak, verujem da će ova varijanta moći da funkcioniše. Igraćemo ovde i prvenstvo i mečeve Lige šampiona – rekao je Palkin za klupski sajt.
On je naveo i da uprava kluba još uvek radi na tome da ubedi petoricu Brazilaca i jednog Argentinca da se vrate u Ukrajinu. Oni su odbili da dođu u klub posle letnje pauze zbog straha od sukoba.
-Sada smo u fazi ubeđivanja. Pokušavamo da im dokažemo da je Ukrajina bezbedna za život i igranje fudbala. Momci su uplašeni, a nadam se da ćemo rešiti problem – zaključio je Palkin.

Povezana vest:  Vladimir Stojković čeka poziv u reprezentaciju!