cukaricki san djulija

Čukarički pobedom završio evropsku sezonu

Fudbaleri Čukaričkog pobedom su završili svoje učešće u Evropi ove sezone, pošto su danas u Salcburgu pobedili Gredig sa 2:1 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
Ovaj trijumf posle preokreta nije imao rezultatski značaj, pošto je Gredig u prvom meču slavio sa 4:0, a u treće kolo ide uz ukupnu pobedu 5:2.
Gredig je poveo preko Maksimilijana Karnera u 30. minutu, a preokret Čukaričkom doneli su Petar Bojić u 61. i Nikola Stojiljković u 65. minutu.
„Brđani“ su u finišu oštećeni za jedanaesterac, a u jednom napadu su pogodili prečku, tako da je pobeda mogla da bude još ubedljivija.
Prvo poluvreme prošlo je u inicijativi Čukaričkog, ali beogradski klub nije uspeo ozbiljnije da ugrozi protivničkog golmana. Gredig je, međutim, poveo iz jedine povoljne šanse, kada je Karner posle loše intervencije gostujućih igrača naleteo na loptu u petercu i savladao Borivoja Ristića.
Početak drugog poluvremena prošao je u mirnoj igri, a srpski tim je od 58. minuta potpuno preuzeo kontrolu i došao do preokreta.
Prvo je veliku šansu imao Slavoljub Srnić kada je pogodio prečku posle šuta sa osam metara u 58, a Čukarički je izjednačio već posle tri minuta. Strelac je bio Bojić sa nekoliko metara posle dodavanja Filipa Stojkovića.
Čukarički je u 65. minutu izjednačio pošto je Stojiljković odlično šutirao glavom između dvojice protivničkih igrača, nakon centaršuta Rajka Brežančića sa leve strane.
Fudbaleri beogradskog kluba tada su bili u naletu, Stojiljković je u 70. minutu ponovo imao šansu za gol, ali je šutirao preko prečke, a već u sledećem napadu Čukarički je oštećen za penal.
Slavoljub Srnić je primio loptu posle dugačke lopte i izbio je sam ispred protivničkog golmana Cicana Stankovića, ušao u kazneni prostor, gde ga je kao poslednji igrač odbrane srušio Simon Handle, ali arbitar iz Izraela Orel Grinfeld nije dosudio prekršaj.
Čukarički je tada izgubio ritam i do kraja utakmice nije uspeo da dođe do šanse za novi pogodak, pa je Gredig sa ukupnim rezultatom 5:2 prošao u narednu rundu kvalifikacija.
Utakmicu na Red bul areni u Salcburgu posmatralo je oko 2.500 ljudi, od kojih nekoliko desetina navijača sa obeležjima Čukaričkog i Srbije.

Povezana vest:  Venger podržava da raspored utakmica određuju TV stanice