par tor 2

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan sačuvao mrežu u Razgradu

Fudbaleri Partizana i Ludogoreca završili su večeras utakmicu u Razgradu, u Bugarskoj, rezultatom 0:0 u prvom susretu Trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš-susret te dve ekipe koje su se i prošle godine sastale u istom delu takmičenja, biće za nedelju dana u Beogradu. Ludogorec je večeras u Razgradu bio opasniji rival, imao je terensku inicijativu, kontrolisao je meč, dok se Partizan uglavnom branio. 
Crno-beli su jedine prave prilike imali na početku meča, nakon čega se Partizan povukao. Partizan je u drugom i četvrtom minutu meča imao dve prilike, ali nije uspeo da zatrese mrežu domaćina. 
Prvo je u dobroj poziciji bio Darko Brašanac, ali nije uspeo da šutira, pa je prosledio loptu do Saše Ilića, ali je intervenisala odbrana Ludogoreca. Potom je, posle dobre asistencije Danka Lazovića, pokušao i Petar Škuletić, ali je golman kluba iz Razgrada dobro intervenisao. Nakon tih prilika crno-belih Ludogorec je preuzeo kontrolu na terenu. 
Prvu šansu Ludogorec nije iskoristio u 11. minutu kada je posle odličnog centaršuta s desne strane, Marselinjo luptu usmerio glavom, ali je ona prošla pored stative. Samo šest minuta kasnije Aleksandrov je izbio sam ispred golmana Partizana Milana Lukača, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Vladimir Volkov. 
Lukač je u 32. minutu posle kornera promašio loptu, a Volkov je još jednom sačuvao crno-bele pošto je izbacio loptu sa gol-linije. Pored prilika na početku meča, crno-beli su najbliži golu u prvom poluvremenu bili u 29. minutu, ali je Andrija Živković posle dobrog dodavanja Nikole Drinčića i iz izgledne pozicije uspeo da promaši loptu. 
U drugom poluvremenu igralo se uglavnom na polovini Partizana, ali I pored očite terenske inicijative Ludogorec nije uspeo opasnije da zapreti. Prvu konkretniju priliku Partizan je imao tek u 84. minutu, ali je udarac Škuletića izblokirao odbrambeni igrač Ludogoreca. Već u narednom minutu Ludogorec je zapretio, ponovo, preko Marselinja, ali Brašanac dobro intervenisao. 
Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca igra se sledeće srede od 20.45. 

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati osmog kola, strelci i tabela Super lige Srbije