uefa champions league

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, REZULTATI

Partizan odoleo u Razgradu, Radović srušio Seltik

Fudbaleri Partizana odoleli su na gostovanju bugarskom Ludogorecu i sada su u prilici da u revanšu 3. kola kvalifikacija pred svojim navijačima izbore plasman u plej-of za Ligu šampiona.
Predstavnik Srbije ostvario je cilj, sačuvao mrežu i ostao neporažen (0:0), a mogao je da prođe i bolje da je iskoristio nekoliko veoma povoljnih šansi u prvom poluvremenu.
Ipak, crno-beli bi trebalo da budu zadovoljni remijem pošto je domaćin u drugih 45 minuta bio nadmoćniji i vršio stalni pritisak prema protivničkom golu, a Lukač na kraju ostao nesavladan.
Veliku pobedu ostvarila je Legija savladavši kod kuće ekipu slavnog Seltika sa 4:1, tako da je na korak od plej-ofa. Poljski prvak, pritom, nije realizovao dva penala, a junak susreta u Varšavi bio je srpski internacionalac Miroslav Radović, koji je sa dva gola doneo preokret nakon ranog vođstva škotskog tima.
Ruski Zenit se obrukao na gostovanju u Limasolu, gde je poražen od kiparskog AEL-a (1:0), iako u sastavu ima brojne skupocene zvezde (Hulk, Vicel, Dani). Ni novi trener, Portugalac Viljaš-Boaš, nije se proslavio, tako da u revanšu u Sankt Peterburgu predstoji težak zadatak.
Može se reći da su posao već obavili francuski Lil na gostovanju Grashopersu (2:0), kao i turski Bešiktaš, koji je u Roterdamu slavio protiv Fejenorda (2:1).
Uspeh su ostvarili zagrebački Dinamo slaveći u gostima protiv Alborga (1:0) i Maribor kod kuće protiv Makabija (1:0), a veliko iznenađenje priredio je Karabah (Azerbejdžan) savladavši tim austrijskog prvaka Salcburga (2:1).
Rezultati prvih mečeva 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:
Aktobe (Kazahstan) – Steaua (Rumunija) 2:2 (0:1)
Karabah (Azerbejdžan) – Salcburg (Austrija) 2:1 (1:0)
AEL Limasol (Kipar) – Zenit (Rusija) 1:0 (0:0)
Dnjepar (Ukrajina) – Kopenhagen (Danska) 0:0
Helsinki (Finska) – APOEL Nikozija (Kipar) 2:2 (2:0)
Grashopers (Švajcarska) – Lil (Francuska) 0:2 (0:1)
Fejenord (Holandija) – Bešiktaš (Turska) 1:2 (0:1)
Ludogorec (Bugarska) – Partizan (Srbija) 0:0
Standard Lijež (Belgija) – Panatinaikos (Grčka) 0:0
Alborg (Danska) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:1 (0:0)
Maribor (Slovenija) – Makabi Tel Aviv (Izrael) 1:0 (0:0)
Legija (Poljska) – Seltik (Škotska) 4:1 (2:1)
Odigrano juče: Sparta Prag (Češka) – Malme (Švedska) 4:2 (1:2), Slovan Bratislava (Slovačka) – Šerif (Moldavija) 2:1 (1:0), Debrecin (Mađarska) – BATE Borisov (Belorusija) 1:0 (0:0).
Revanš utakmice na programu su sledeće nedelje.

Povezana vest:  Blater želi mlađe sudije