Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Morinjo: Lukaku nije imao motivaciju u Čelsiju

Trener Čelsija Žoze Morinjo izjavio je danas da je prodao Evertonu Belgijanca Romelua Lukakua, pošto taj fudbaler nije imao dovoljno motiva da se bori za mesto u londonskoj ekipi. Everton je juče potpisao petogodišnji ugovor sa belgijskim reprezentativcem uz rekordan klupski transfer od 28 miliona funti. Lukaku je prošle sezone bio na pozajmici u Evertonu, za koji je odigrao 33 utakmica i postigao 16 golova. 
-Bilo je jasno da Romelu nije imao veliku motivaciju da se bori za mesto u timu Čelsija. On je želeo da igra za klub, da bude starter u napadu – a klub ovakvih dimenzija takav status ne može da obeća nijednom igraču. To je umanjilo njegovu želju da igra kod nas, a onda je Everton izneo važnu ponudu – rekao je Morinjo za Dejli Miror.
Lukaku je za tri godine na Stamford Bridžu odigrao samo 15 utakmica za Čelsi i nije bio u dobrim odnosima sa Morinjom zbog nesuglasica oko odlaska na pozajmicu prošlog leta. Lukaku je rekao da o odlasku iz Čelsija nije razgovarao sa Morinjom. 
-Razgovarao sam sa mojim agentom, posao sam prepustio njemu i otišao na odmor. Doneo sam odluku i nisam mnogo pričao o tome. Nisam razgovarao sa Morinjom, mislim da je bio zauzet pripremom prijateljske utakmice sa Viteseom – rekao je 21-godišnji fudbaler. 
-Čelsi je veliki klub i ponekad je mladim igračima teško da se probiju. Želim veliku karijeru a ne da provedem 10 godina na rezervnoj klupi, želim da izvučem najbolje iz svake godine. Everton je klub sa velikim ambicijama i pravo mesto za mene. U fudbalu ne treba da žalite, već morate da pravite dobre izbore – dodao je Lukaku. 
Lukaku je karijeru počeo u Anderlehtu, odakle je 2011. godine prešao u Čelsi, a osim Evertona, igrao je na pozajmici i u Vest Bromvič Albionu. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 32 utakmice i postigao sedam golova i bio je u ekipi na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 

Povezana vest:  Petrović: Nadam se da će igrači dati sve od sebe