carlos dunga

Dunga: Tim ću praviti na osnovu kvaliteta, ne prijateljstva

Novi selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga rekao je danas da će tim zasnovati isključivo na kvalitetu, a ne na prijateljstvu, i demantovao je da postoji „crni spisak“ posle katastrofe na Svetskom prvenstvu. 
-Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu ili marketingu. To treba da bude jedini kriterijum, ono što se vidi na terenu – rekao je Dunga. 
On je bio član tima koji je 1994. godine osvojio Mundijal, a bio je selektor na svetskim prvenstvima 2006. i 2010. Na klupi će zameniti Luiza Felipea Skolarija, koji je napustio tim posle Mundijala ovog leta. Brazil je bio domaćin, a ispao je u polufinalu posle katastrofalnog poraza od Nemačke 7:1. Nakon toga je usledio i poraz od 3:0 od Holandije u meču za treće mesto. 
-Ne postoji nikakva crna lista posle Svetskog prvenstva. Fudbal je kao život, kao posao, veština je važna. Igrači se biraju na osnovu toga da li mogu da ostvare rezultat kad treba, a ne zbog toga šta misle – rekao je Dunga. 
Mediji i fudbalska javnost u Brazilu žestoko su kritikovali Skolarija zbog nekih odluka tokom Mundijala. „Karioke“ će 5. septembra igrati prijateljski meč protiv Kolumbije, a tri dana kasnije protiv Ekvadora. Oba meča odigraće se u SAD I služiće timu kao pripreme za Kopa Amerika 2015, koji se igra u Čileu. 
Dunga će svoj tim objaviti 19. avgusta. 
-Imamo šansu da preokrenemo situaciju i pokažemo da je ono što se desilo na Svetskom prvenstvu bio usamljen slučaj“, rekao je Dunga. 

Povezana vest:  Hurijet: Galatasaraj ušao u trku za Andriju Živkovića