pep gvardiola super

Gvardiola: Bržim fudbalom do odbrane titule u Bundes ligi

Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je danas da je cilj njegove ekipe da odbrani šampionsku titulu u nemačkom fudbalskom prvenstvu i da očekuje „brži i bolji fudbal“ svog tima u novoj sezoni. Bajern večeras od 20.30 protiv Volfsburga počinje odbranu titule u Bundes ligi. 
-Bundes liga je naš prioritet. To je najvažnija titula i naporno radimo svakog dana kako bismo je osvojili – rekao je Gvardiola, preneli su nemački mediji. 
Gvardiola je ponovio da će se Bajern mučiti na početku sezone, ali da veruje da će njegov tim biti učesnik svih takmičenja kada dođe zimska pauza. 
-Neće biti lako na početku, ali ako u dobroj poziciji sačekamo zimsku pauzu, imaćemo dobru sezonu – rekao je on. 
Gvardiola je istakao da želi da njegova ekipa „igra dobro ove sezone“ i da se nada da će uvesti „brži i bolji“ stil igre, od onog iz prošle sezone, kada je i preuzeo Bajern. Trener Bajerna ima problema sa sastavom zbog povređenih igrača, a u ekipi sigurno neće biti Franka Riberija. 
-Frank je povređen i van terena je dve ili tri nedelje. Potrebno mu je još vremena. Arjen (Roben) je spreman, uprkos tome što tokom priprema nije igrao – rekao je Gvardiola. 

Povezana vest:  Šalke angažovao Nojštatera iz Borusije Menhengladbah