Thomas Mueller

Bajern pobedom započeo odbranu titule

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedom su započeli odbranu prvaka Nemačke savladavši večeras na domaćem terenu, u 1. kolu Bundes lige, ekipu Volfsburga sa 2:1.
Tim Pepa Gvardiole očekivano je osvojio startne bodove, međutim, malo je nedostajalo da popularni „vukovi“ dođu do remija na Alijanc areni.
Što nisu, najveći krivac je belgijski internacionalac Malanda, koji je 79. minutu promašio zicer iz dva pokušaja.
Odigrana je zanimljiva utakmica, Bajern je stvorio više povoljnih šansi i mogao je da slavi ubedljivije, ali je i Volfsburg takođe igrao dobro i potpuno ispunio očekivanja na startu sezone.
Bavarci su poveli pogotkom Milera posle solo prodora Robena, a kada je Holanđanin na početku drugog poluvremena iz solo akcije duplirao prednost činilo se da gostima preti debakl.
Međutim, ekipa Volfsburga nije ustuknula igrajući u nastavku ravnopravno, pa je hrvatski napadač Olić efektno iskosa matirao golmana Nojera.
To je bio i konačan ishod meča na kojem je veliko pojačanje Bajerna Robert Levandovski razočarao, pa ga je Gvardiola zamenio u završnici susreta.
Bajern Minhen – Volfsburg 2:1 (Miler 37, Roben 47 – Olić 52)
Sutra igraju Keln – Hamburger, Ajntraht Frankfurt – Frajburg, Hanover – Šalke, Herta – Verder, Hofenhajm – Augsburg i Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen, a u nedelju Paderborn – Majnc i Borusija Menhengladbah – Štutgart.

Povezana vest:  Babović: Došao sam u najbolju ligu na svetu